Zelenski cere din nou „sancțiuni maxime” împotriva Rusiei: „Lumea nu poate fi condusă prin forță brută”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, luni, la Forumul Economic Mondial de la Davos, „sancțiuni maxime” împotriva Rusiei pentru a descuraja orice țară să lanseze un război neprovocat împotriva unui stat vecin, transmite BBC.

Author: Diana Bostan luni 23 mai 2022 , 14:50

zel

Volodimir Zelenski

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Liderul de la Kiev, care s-a adresat, luni, participanţilor la Forumul Economic Mondial de la Davos, la care se discută despre reconstrucţia Ucrainei după război, spune că Ucraina are nevoie de 5 miliarde de dolari pe lună pentru a compensa pierderile economice cauzate de invazia Rusiei.

Zelenski cere din nou „sancțiuni maxime” împotriva Rusiei

În opinia sa, printre măsurile care ar trebui aplicate se numără: un embargo total asupra petrolului rusesc, interzicerea accesului tuturor băncilor rusești la sistemele globale, interzicerea comerțului cu Rusia.

Citeste si: Zelenski, discurs în fața miliardarilor lumii. Cum pot liderii de la Davos să schimbe soarta războiului din Ucraina

Volodimir Zelenski a mai spus, luni, că Ucraina a creat un precedent în ultimele câteva luni, arătând până unde poate merge o țară pentru a lupta pentru libertatea sa.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Liderul ucrainean consideră că lumea nu poate fi condusă prin "forță brută".

Zelenski consideră că războiul din Ucraina nu ar fi avut loc dacă Rusiei i s-ar fi aplicat sancțiuni preventive 

Președintele Zelenski și-a încheiat discursul citându-l pe fostul secretar de stat american George Marshall, al cărui program de redresare europeană a contribuit la reconstrucția Europei de Vest după cel de- al Doilea Război Mondial. El a afirmat că faimoasele cuvinte ale lui Marshall, care spunea că planul său de redresare nu s-a opus niciunei țări sau ideologii, ci s-a opus "foametei, sărăciei,

disperării și haosului", sunt încă "relevante astăzi".

Citeste si: Rusia a pierdut mai mulți soldați în Ucraina decât în 9 ani de război în Afganistan

"Propunerile mele sunt toate la fel", a adăugat Zelenski, anunțându-și intenția de a scăpa nu doar Ucraina, ci orice țară care este atacată de aceste patru probleme: foamete, sărăcie, disperare și haos.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si