Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, a primit aviz favorabil săptămâna trecută din partea comisiei din Penitenciarul Rahova pentru eliberare condiţionată. Dragnea a executat doi ani din cei trei ani de închisoare la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Citeste si: Lovitură dură pentru Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu. A fost trimis în judecată de DNA- vezi acuzațiile

Liviu Dragnea, undă verde pentru eliberarea condiționată

Potrivit comisiei de la Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a îndeplinit fracția minimă obligatorie de executat, dar nu este clar dacă șefii penitenciarului consideră că purtarea sa din timpul detenției îi permite eliberarea condiționată. Decizia finală  aparține unui judecător și este posibil să fie luată chiar după înfățișarea de astăzi, sau la un al doilea termen de judecată.

La începutul acestui an, Liviu Dragnea a primit vestea că își poate relua munca în penitenciarul Rahova. La fiecare patru zile muncite, el a putut să își scadă o zi din pedeapsă și astfel a putut să ceară mai repede eliberarea condiționată.

Lui Liviu Dragnea îi fusese suspendat dreptul la muncă, după ce a apărut într-un interviu televizat fără să fi avut acordul conducerii penitenciarului.

El muncea ca mecanic în garajul penitenciarului Rahova.

Judecătoria Sectorului 5 a admis în ianuarie o cerere depusă de Liviu Dragnea şi a obligat conducerea Penitenciarului Rahova să îi permită fostului lider al PSD să presteze în penitenciar „activităţi lucrative cu caracter gospodăresc”.

Va fi primit Liviu Dragnea înapoi în PSD?

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat săptămâna trecută la Digi24 că Liviu Dragnea, ca orice membru de partid, are dreptul să își revendice un loc în PSD după ce își ispășește pedeapsa.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

"Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus", a spus Dîncu, întrebat fiind dacă Liviu Dragnea ar mai putea reveni în partid.

Vasile Dîncu a precizat că totul depinde de modul în care Dragnea și-a câștigat respectul ca lider de partid în fața celor pe care i-a crescut pe lângă el.

"Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce", a precizat Vasile Dîncu.

Citeste si:  Ciolacu: „Azi au murit încă 195 de oameni. Nu e niciun loc la ATI”

Liviu Dragnea, la un miting electoral în Găești, mai 2019[Sursa foto: Facebook / Liviu Dragnea]

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Liviu Dragnea, printre susținătorii PSD la mitingul din Găești, mai 2019[Sursa foto: Facebook / Liviu Dragnea]

Liviu Dragnea a fost condamnat în data de 27 mai 2019, la aproximativ o săptămână după baia de mulțime din fotografiile de mai sus.

Fostul șef al PSD a fost pedepsit de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si