Liviu Dragnea, undă verde pentru eliberarea din penitenciar

Liviu Dragnea primește undă verde pentru eliberarea condiționată, dar decizia va aparține unui judecător și va fi luată săptămâna viitoare.

Author: Razvan Ilie miercuri 21 aprilie 2021 , 13:44

Liviu Dragnea, vizită la o crescătorie de pești, în 2019, pe vremea când era șeful PSD[Sursa foto: Facebook / Liviu Dragnea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, a primit aviz favorabil din partea comisiei din Penitenciarul Rahova pentru eliberare condiţionată. Liviu Dragnea are termen pentru prezentarea în fața instanței pe data de 27 aprilie 2021, iar judecătorii pot să țină cont sau nu de avizul favorabil de azi. 

Citeste si: Viorica Dăncilă: „Am fost premierul României şi nu am fost marioneta nimănui”

Liviu Dragnea a executat doi ani din cei trei ani de închisoare la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Potrivit comsiiei de la Penitenciarul Rahova, Dragnea a îndeplinit fracția minimă obligatorie de executat.

Munca din penitenciar i-a redus pedeapsa lui Liviu Dragnea

La începutul acestui an, Liviu Dragnea a primit vestea că își poate relua munca în penitenciarul Rahova. La fiecare patru zile muncite, el poate să își scadă o zi din pedeapsă și astfel a putut să ceară mai repede eliberarea condiționată.

Citeste si: Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina

Lui Liviu Dragnea îi fusese suspendat dreptul la muncă, după ce a apărut într-un interviu televizat fără să fi avut acordul conducerii penitenciarului. El muncea ca mecanic în garajul penitenciarului Rahova.

Judecătoria Sectorului 5 a admis în ianuarie o cerere depusă de Liviu Dragnea şi a obligat conducerea Penitenciarului Rahova să îi permită fostului lider al PSD să presteze în penitenciar „activităţi lucrative cu caracter gospodăresc”.

Se mai poate întoarce Liviu Dragnea în PSD?

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat zilele trecute la Digi24 că Liviu Dragnea, ca orice membru de partid, are dreptul să își revendice un loc în PSD după ce își ispășește pedeapsa.

"Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus", a spus Dîncu, întrebat fiind dacă Liviu Dragnea ar mai putea reveni în partid.

Vasile Dîncu a precizat că totul depinde de modul în care Dragnea și-a câștigat respectul ca lider de partid în fața celor pe care i-a crescut pe lângă el. "Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce", a precizat Vasile Dîncu.

Citeste si: Ciolacu: „Azi au murit încă 195 de oameni. Nu e niciun loc la ATI”

Viorica Dăncilă: Nu am fost marioneta lui Dragnea

Fostul premier social-democrat Viorica Dăncilă  a afirmat recent, la un post TV, că nu a fost marioneta lui Liviu Dragnea, iar cei care au acuzat-o de acest lcuru sunt ”yes-meni” care participat la partide de vânătoare şi şpriţ cu Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă este adevărat că de multe ori intra la discuţiile cu Dragnea cu ideile ei şi ieşea cu concluziile lui şi a afirmat: ”Nu este adevărat acest lucru. Cei care au lucrat, aş spune şi împotriva partidului şi împotriva Guvernului pe care l-am condus, au căutat să îşi justifice într-un fel acţiunile lor şi atunci au venit cu lucruri care nu sunt conforme cu realitatea".

Potrivit lui Dăncilă, Paul Stănescu, Marcel Ciolacu şi alţii au fost oamenii care au stat alături de Liviu Dragnea şi "când mergeau la vânătoare şi la şpriţ, acolo unde spuneau că nu era loc pentru femei". "Ei erau cei care discutau cu Liviu Dragnea de cele mai multe ori. Plecau în Deltă, în diferite locuri. Eu nu am participat la astfel de activităţi. Eu discutam cu Liviu Dragnea, eu în calitate de prim-ministru, Liviu Dragnea în calitate de preşedinte de partid”, a declarat fostul premier al PSD din epoca Dragnea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si