„Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, şi zile de repaus săptămânal.

Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii şi angajaţii să îşi poată stabili şi previziona zilele libere pentru întregul an”, a transmis Ministerul Muncii.

Citeste si: 24 ianuarie 2022, zi liberă: Veste bună pentru români. Ce se sărbătoreşte în această zi?

Care sunt categoriile exceptate

Prevederile actului normativ nu vor putea fi aplicate în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, nici magistraţilor sau celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor din ziua de 2 decembrie sau xccelor care participă în aceste procese. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Documentul aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finanţelor prevede posibilă efectuarea operațiunilor de încasări şi plăţi, operațiuni de plată pentru serviciul datoriilor publice, dar și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului. 

În același timp, unităţile sau subdiviziunile administrativ teritoriale care au obligații de plată scadentă la împrumuturile contractate din venituri din privatizare, potrivit scadenţarelor anexate la convenţiile de împrumut în data de 2 decembrie trebuie să ia măsurile necesare din timp pentru efectuarea plății sumelor.

Citeste si: Zile libere 2022 pentru învăţământ: Când stau elevii acasă?

Recuperarea zilei libere

Pentru recuperarea zilei libere legale, atât instituțiile, cât și autoritățile publice își vor prelungi corspunzător timpul de lucru până pe data de 31 decembrie 2022, conform planificărilor stabilite.

Citeste si: Zile libere 2022. Cine se bucură de minivacanța de 24 ianuarie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si