Admitere Poliţie 2022 Câmpina: Tot ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Admitere Poliţie 2022 Câmpina. Examenele de Admitere la Școala de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina încep în fiecare an, în luna martie, mai întâi cu proba fizică, urmată de susținerea probei de verificare a cunoștințelor.

Author: Alina Raducu marți 18 ianuarie 2022 , 12:03

Admitere Poliţie 2022 Câmpina: Tot ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Admitere Poliţie 2022 Câmpina: Tot ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Admitere Poliţie 2022 Câmpina. Admiterea în cadrul Școlii de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina constă în mai multe etape pe care candidații trebuie să le parcurgă mai devreme pentru a putea susține probele în centrele zonale.

La finalului anului 2021, printr-un proiect de hotărâre de guvern publicat de Ministerul Educației s-a decis dublarea  numărului de locuri în școlile de Poliție, Jandarmerie și Pompieri, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Sesiunea de admitere în cadrul Școlii de Poliții „Vasile Lascăr” din Câmpina cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs.

Când este perioada de înscriere la Școala de Poliție din Câmpina?

Pentru înscrierea la concursul de admitere în unitățile de învățământ postliceal din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române, persoanele interesate se adresează serviciului de resurse umane din cadrul din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau inspectoratului de poliţie județean, în raport de domiciliul/reședința înscris/ă în cartea de identitate.

Anul trecut perioada de înscriere a candidaţilor pentru concursurile de admitere în şcolile de agenţi de poliţie a început pe 15 februarie 2021 și timp de 14 zile au avut loc toate probele concursului.

Dacă până acum candidații erau nevoiți să aibă cunoștințe temeinice de limba română și limbă străină, pentru a avea șanse să fie admiși, de anul acesta s-ar putea ca evaluarea viitorilor polițiști va fi mult mai complexă.

Examenul de admitere va include în 2022, un set de întrebări din legislația specifică Ministerului de Interne, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, dar și probe practice care vor urmări deprinderea raționamentului logic al candidatului.

Astfel, noul tip de evaluare pentru recrutarea viitorilor polițiști este în favoarea candidaților foarte bine pregătiți din punct de vedere fizic, esențiali în anumite structuri ale MAI, dar care nu reușeau să obțină un punctaj mare la proba scrisă.

Totodtaă, candidații care se bazau aproape doar pe nota obținută la testarea scrisă vor avea de pierdut, dacă nu vor obține un rezultat bun și la evaluarea aptitudinilor fizice.

Astfel, probele sportive vor fi notate în funcție de timpii realizați de candidați la examenul de admitere. Nota la proba sportivă va conta la media finală.

În trecut, probele sportive nu erau notate. Acestea erau doar un criteriu de eliminare din concurs înainte de testarea scrisă la limba română și limba străină, considerată testul de bază al examenului de admitere.

Admitere Poliţie 2022 Câmpina: Tot ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Admitere Poliţie 2022 Câmpina: Tot ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

[Sursa foto: Facebook Sindicatul Europol]

Citeste si: Simulare BAC 2022: Calendar şi modele de subiecte

Noile modalități de evaluare a viitorilor agenți de poliție

(11) Probele de concurs pentru admiterea în instituțiile de învățământ postliceal sunt proba de evaluare a cunoștințelor teoretice și proba de evaluare a performanței fizice și sunt evaluate cu note de la 1 la 10. Nota minimă de promovare a fiecărei probe este minimum 5.

(12) Proba de evaluare a cunoștințelor teoretice cuprinde, pentru 75% din nota maximă prevăzută la alin. (11), subiecte din:

  • a) disciplinele: limba română – 40% și limbă străină – 15%;
  • b) legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și instituțiilor politice ale statului – 20%.

(13) Proba de evaluare a cunoștințelor teoretice cuprinde, pentru 15% din nota maximă prevăzută la alin. (11), subiecte de educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

Citeste si: Zile libere 2022 pentru învăţământ: Când stau elevii acasă?

Calendarul înscrierilor şi examenelor de admitere la Şcoala de Poliţie Câmpina din 2021

- depunerea cererii tip de înscriere:  15-28 februarie 2021;

 constituirea dosarelor de recruta: până la 10 martie 2021;

- transmiterea tabelelor nominale ale candidaţilor la unităţile de învăţământ: până la 12 martie 2021;

- transmiterea dosarelor de recrutare ale candidaţilor exceptaţi de la proba de verificare a cunoştinţelor la unitatea de învăţământ pentru care au optat: până la 12 martie 2021;

- susţinerea probei fizice: 18- 24 martie 2021;

- susţinerea probei de verificare a cunoştinţelor: 27 martie 2021;

- examinarea medicală: 29 martie- 16 aprilie 2021;

- afişarea rezultatelor finale: până la 17 aprilie 2021.

Admitere Poliţie 2022 Câmpina: Tot ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Admitere Poliţie 2022 Câmpina: Tot ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Calendar BAC 2022: Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

Documentele necesare pentru dosarul de admitere la Şcoala de Poliţie Câmpina 2022

Cei care optează pentru participarea la concursul de admitere, organizată în sesiunea de admitere din ianuarie 2022, trebuie să urmeze urmatorii pași:

Dosarul pentru înscrierea la concursul de admitere trebuie să conțină următoarele documente:

-Cerere înscriere, completată cu majuscule;
-Declarație de acceptate a condițiilor, completată în mod obligatoriu cu majuscule;
-Curriculum Vitae (CV), format Europass, doar printat;
-Copie carte identitate (ori copie legalizată, ori fotocopie+original);
-Certificat de naştere candidat (ori copie legalizată, ori fotocopie+original);
-Diplomă de Bacalaureat (ori copie legalizată, ori fotocopie+original);
-Foaie matricolă (ori copie legalizată, ori fotocopie+original);
-Autobiografia(acesta este elementul din dosar care dă cele mai mari bătăi de cap candidaților);
-Tabel cu rude;
-Certificat de cazier judiciar;
-Caracterizare de la liceu sau de la locul de muncă;
-Fotocopie cărţi identitate rude (nu legalizate);
-Fotografii;
-Extras de date de la Inspectoratul Teritorial de Muncă;
-Documente de absolvire/adeverință de la alte instituţii de învăţământ (cu excepţia liceului);
-Fișă medicală tip de încadrare în MAI;
-Un dosar plic.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
LIVE UPDATE Ziua 131 de război în Ucraina. Mesajul lui Volodimir Zelenski după ce... LIVE UPDATE Ziua 131 de război în Ucraina. Mesajul lui Volodimir Zelenski după ce Ucraina și-a retras trupele din Lisichansk: „Nu renunțăm la nimic!”
kfetele.ro
,,M-am confruntat cu o durere groaznică la nivelul abdomenului și bineînțeles al... ,,M-am confruntat cu o durere groaznică la nivelul abdomenului și bineînțeles al pancreasului” Cătălin Botezatu suferă de pancreatita acută şi a ajuns la spital
spotmedia.ro
O cometă uriașă va trece foarte curând pe lângă Pământ. Cum putem să o observăm O cometă uriașă va trece foarte curând pe lângă Pământ. Cum putem să o observăm
spotmedia.ro
SUA: O fetiţă de 10 ani, victimă a unui viol, obligată să călătorească în alt stat... SUA: O fetiţă de 10 ani, victimă a unui viol, obligată să călătorească în alt stat pentru dreptul la avort
b1.ro
Cum a scăpat Oana Roman de 18 kilograme: „Aș vrea să mai slăbesc 15 kg sau măcar 10”... Cum a scăpat Oana Roman de 18 kilograme: „Aș vrea să mai slăbesc 15 kg sau măcar 10” (GALERIE FOTO)
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Pensii 2022. Noua adeverință care trebuie pusă la dosarul de pensionare pentru a nu fi... Pensii 2022. Noua adeverință care trebuie pusă la dosarul de pensionare pentru a nu fi respins
doctorulzilei.net
Ceai verde VS ceai negru. Efect direct asupra creierului Ceai verde VS ceai negru. Efect direct asupra creierului
romaniatv.ro
Cine este Roxana, românca de 40 de ani sfâşiată de rechin în Egipt! Primele fotografii Cine este Roxana, românca de 40 de ani sfâşiată de rechin în Egipt! Primele fotografii
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si