Ziua Mondială a Sănătăţii 2022: Cum se sărbătoreşte în acest an

În fiecare an, pe data de 7 aprilie este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătății. Scopul evenimentelor este de a pune în evidență o temă din domeniul sănătății care reprezintă îngrijorare pentru Organizația Mondială a Sănătății (OMS),

Author: Madalina Grigore miercuri 06 aprilie 2022 , 18:45

ziua mondială a sănătății

Ziua Mondială a Sănătății 2022: cum este sărbătorită în acest an?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ziua Mondială a Sănătății. De mai bine de 70 de ani, pe data de 7 aprilie este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătății, un moment prielnic pentru a fi atenți la un aspect important din viața fiecărei persoane și de a lua parte la activități prin care să beneficiem de o sănătate mai bună.

ziua mondială a sănătății

Ziua Mondială a Sănătății 2022: tema din acest an- poluarea mediului înconjurător.

[Sursa foto: INSP]

Sănătatea- pe primul loc în viața fiecărei persoane

În 1948, cu prilejul primei întruniri globale dedicată sănătăţii şi găzduită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei Mondiale a Sănătăţii. Pe această dată a intrat în vigoare Convenţia OMS. Organizaţia Mondială a Sănătăţii este o instituţie specializată a Naţiunilor Unite care a fost creată la 22 iulie 1946, cu sediul la Geneva. Pentru prima dată, Ziua Mondială a Sănătății a fost sărbătorită în 1950.

Citeste si: Produse aparținând unei celebre companii de dulciuri au fost retrase de pe piață. S-au înregistrat mai multe cazuri de contaminare cu Salmonella

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

În ultimii 50 de ani, marcarea Zilei mondiale a sănătăţii a scos în evidenţă aspecte importante legate de sănătate, cum ar fi sănătatea mintală, îngrijirea mamelor şi a copiilor, dar şi schimbările climatice cu repercusiuni asupra sănătăţii. Sărbătoarea este marcată de activităţi care se extind dincolo de ziua în sine şi servesc drept ocazie de a concentra atenţia mondială asupra acestor aspecte importante ale sănătăţii globale.

Ziua Mondială a Sănătății- cum este sărbătorită în acest an?

În 2022, accentul cade pe un aspect tot mai întâlnit în zilele noastre: poluarea. Sub sloganul, PLANETA NOASTRĂ – SĂNĂTATEA NOASTRĂ, anul acesta, se trage un semnal de alarmă cu privire la impactul poluării aerului, apei și hranei asupra sănătății. 

Citeste si: Mâncare expirată, mizerie și gândaci în trei spitale din Capitală

Institutul Național de Sănătate Publică din România participă la demersurile mondiale de conștientizare a importanței mediului înconjurător. Astfel, se va renunța la mersul cu mașinile personale care contribuie semnificativ la poluarea mediului înconjurător și vor circula cu mijloace care poluează mai puțin, precum transportul în comun, bicicleta sau orice alt mijloc de transport.

Institutul Național de Sănătate Publică îndeamnă populația la celebrarea acestei zile prin renunțarea la mersul cu mașina, plimbări alături de cei dragi, activități creative și educative alături de cei mici pentru a-i învăța să respecte mediul înconjurător.

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în urma decesului Laurei Roșca! Obiectele personale ale lui DJ Lalla au fost găsite pe o plajă din Mamaia. Tatăl fetei, mărturisiri dureroase despre decesul fiicei sale!- kfetele.ro

Citeste si: ”Îmi pare foarte rău” Cum a reacționat fosta iubită a lui Andre Bîrleanu, după ce modelul a fost acuzat că și-a răpit, bătut și abuzat actuala parteneră în centrul Capitalei- radioimpuls.ro

Citeste si: OMS: 99% din populația lumii respiră un aer poluat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si