Vești bune pentru dascăli! Aceștia ar putea primi bani mai mulți, mai ales în contextul în care va avea loc Bacul și Evaluarea Națională, informează România Tv.

Anul acesta, profesorii corectori de la BAC au semnalat faptul că au avut în jur de 80 de lucrări de corectat.

Cu cât vor crește sumele pentru profesori?

Ligia Deca, ministrul Educației, a făcut declarații în acest sens și a spus că anul acesta va crește suma cu care vor fi plătiți profesorii implicați în desfășurarea examenelor naționale la vară.

„Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu.

Bani profesori Bac

Imagine reprezentativă pentru un profesor.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citește și: Cum au ajuns doi profesori români pe lista miliardarilor lumii, alături de Elon Musk și Mark Zuckerberg

Tot atunci a dat exemplu suma de 1500 de lei brut pe care a primit-o anul trecut un profesor, care a corectat în jur de 100 de lucrări. Ea nu a precizat cu cât va crește suma, ci doar că acest calcul „se face pe volum de muncă”.

Ligia Deca a menționat că va anunța în scurt timp sumele din acest an.

”Am crescut anual sumele alocate corectorilor și supraveghetorilor și în general celor implicați în procesul de evaluare. Ne dorim să facem acest lucru și în acest an. Ca să dau un exemplu ilustrativ. Dacă anul trecut un profesor corector avea alocate aproximativ 100 de de lucrări, ele puteau fi corectate undeva la 2-3 zile dacă făceau numai asta, iar din punct de vedere al retribuției era undeva la 1.500

lei brut. Deci, nu este o sumă nesemnificativă, nu este nici o sumă foarte mare, dar cred că este o sumă care să motiveze profesorii care au competențe de evaluare să fie implicați în aceste examene. Evident, un plus față de motivație intrinsecă”, a transmis Ministrul Educației pentru sursa citată mai sus.

Citește și: Calendar Titularizare 2024: Unde sunt publicate posturile disponibile?

Anul trecut Ministerul Educației a anunțat că majorează cu 30% sumele de bani primite de profesori, dacă se implică în desfășurarea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat 2023, potrivit ordinului de ministru nr. 4.483/2023. De exemplu, un profesor asistent ar fi primit 145 de lei pe zi dacă a participat la Evaluarea Națională, față de 110 lei/ zi cât a primit la sesiunile din 2022, adică cu 35 de lei mai mult, mai scrie Edupedu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si