Bucurestiul e plin de gandaci puturosi! Pana si pe site-urile de socializare sute de oameni se intreaba ce se intampla. Imaginile postate sunt de cosmar.

Specialistii spun ca e vorba de niste insecte daunatoare care vin cu milioanele de pe campurile din apropierea Capitalei!

Tudorel Popa, seful serviciului tratamente fito-sanitare din cadrul Primariei Capitalei: „ Vin din camp, dupa recoltarea graului nu se mai fac araturi imediat si invadeaza orasele!”.

Autoritatile au vesti foarte proaste pentru noi. Nu avem nicio sansa sa scapam de gandacii puturosi. N-ar trebui sa ne facem sperante ca frigul ne va scapa de ei. Insectele migreaza chiar si zeci de kilometri pentru a gasi un adapost calduros pe timpul iernii.

Nici insecticidul pe care il foloseste primaria in parcuri nu face fata!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

„Dam si noi din septembrie cu insecticide dar este foatre greu de combatut! De ce? Pentru ca vin din camp, noi dam, distrugem o parte si tot mereu vin din camp”, explica specialistul.

Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca nu au ce face! Pe terenurile agricole nu se mai face dezinsectie de mai bine de 12 ani, iar daunatorii, cand nu mai gasesc hrana pe camp, migreaza spre orase.

Tudorel Popa, seful serviciului tratamente fito-sanitare din cadrul Primariei Capitalei: ”S-au primit sesizari. Am fost dar, foatre greu, pentru ca noi mergem, starpim o parte si vin din nou, din camp”.

Gandacii puturosi sunt o specie de plosnite de cereale. Spre deosebire de plosnitele de pat, despre care exista temerea ca pot transmite boli periculoase, nu ciupesc oamenii. Disconfortul este insa urias: „ Au venit cu un insecticid ecologic si am vazut covor pe jos!”

Daca vreti sa scapati de probleme, verificati asadar, cu atentie in primul rand podul, subsolul si dulapurile din casa, iar apoi aeristi camerele doar prin geamurile care au plase de tantari!!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si