Luni, 22 aprilie, Klaus Iohannis și-a început vizita oficială în Coreea de Sud, fiind însoțit de prima doamnă. În prima zi, cuplul a depus o coroană de flori la Cimitirul Național din Seul, informează România Tv.

Ce reguli au trebuit să respecte Președintele României și Prima Doamnă?

Cei doi oficiali au purtat ținute clasice, de culoare neagră, însă au avut de respectat și câteva reguli, printre care s-a numărat și purtarea unor mănuși de culoare albă.

„Vizita mea oficială în Republica Coreea a început astăzi, la Cimitirul Naţional din Seoul. Am adus un omagiu victimelor de război din Coreea de Sud, onorând sacrificiul acestora pentru libertate, pace şi democraţie ”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj pe X.

Carmen și Klaus Iohannis Coreea

Imagini de la vizita oficială a președintelui în Coreea.

[Sursa foto: Administrația Prezidențială a României - Facebook]

Citește și: Coreea de Nord, primele exerciții militare nucleare din istorie. Kim Jong-un, cu degetul pe "butonul roșu"

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

De asemenea, Klaus și Carmen Iohannis au trebuit să încline capul într-un unghi de 45 de grade într-un moment bine stabilit, să închidă ochii și să ardă câteva bucăți de tămâie, mai scrie sursa citată mai sus. Conform tradiției coreene, mănușile albe sunt un obicei local, iar ele sunt purtate în cadrul unor astfel de evenimente, culoarea reprezentând puritate, nobilitate, dar și ideea de moarte.

Iohannis, avion de lux pentru vizita oficială

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat marți de ce a ales din nou un avion de lux pentru a se deplasa în Coreea de Sud.

Citește și: Klaus Iohannis va începe turneul în Coreea de Sud. Care este scopul vizitei? Programul președintelui

Cu toate astea, el a spus că de fapt a zburat cu o aeronavă mică, scrie Euractiv.

"Economia României nu șchioapătă, ci crește în continuare și nu cred că putem să facem o legătură între acestea două. Da, am venit într-o deplasare externă, așa cum au fost și multe altele, în interesul și pentru România(...). Nu știu cum definiți un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”, a explicat Klaus Iohannis.

Carmen și Klaus Iohannis Coreea

Imagini de la vizita oficială a președintelui în Coreea.

[Sursa foto: Colaj Administrația Prezidențială a României - Facebook & X]

Întrebat despre costurile deplasărilor în diferite țări, președintele a spus că toate sunt ”planificate, oportune, în interesul României și cu respectarea integrală a legislației în vigoare”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si