Chestionar Recensământ 2022. Persoanele care doresc să participe în acest an la Recensământul Populației și Locuințelor o pot face în două moduri: singuri sau asistați de un operator, ori în locații special amenajate. 

Citeste si: Platformă Recensământ 2022: Unde şi cum se completează chestionarul online?

Formularul de Recensământ 2022 a fost întocmit astfel încât persoanele care aleg să participe să nu întâmpine dificultăți în momentul în care îl completează, ținând cont de faptul că ar putea să nu aibă o pregătire specială precum cea a recenzorilor.

Fiecare persoană va primi un formular de auto-recenzare cu întrebări, specifice situației în care se află.

recensământ 2022

Ce pași trebuie parcurși pentru auto-recenzare?

Recensământul 2022 este realizat de către Institutul Național de Statistică și urmărește evoluția față de Recensământul din 2011 în ceea ce presupun parametrii demografici, social-economici, etnici și confesionali. 

Iată care sunt pașii care trebuie parcurși pentru auto-recenzare

Pasul 1: formularul de pre-înregistrare, pe site-ul www.recensământromânia.ro  în partea de sus a paginii există un buton portocaliu care se numește „PLATFORMĂ AUTORECENZARE”, care va deschide formularul de pre-înregistrare. Apoi, potrivit explicațiilor, trebuie completate datele din formular. În prima secțiune se vor regăsi informații referitoare la capul gospodăriei (persoana de referință), în cea de-a doua parte locul de reședință obișnuită, în a treia secțiune membrii gospodăriei, iar în cea de-a patra secțiune locuințele secundare neocupate din gospodărie.

Citeste si: Recensământ 2022: Greşeala pe care cei mai mulţi români o fac când completează formularul

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

Pasul 2: chestionarul de auto-recenzare.

Se va deschide cu o copertă unde vor apărea toate informațiile necesare referitoare la procesul de auto-recenzare. Secțiunea pentru recenzarea locuinței va fi completată de capul gospodăriei (informațiile solicitate fac referire la: componenţa gospodăriei, lista membrilor gospodăriei, informaţii despre membrii gospodăriei, informaţii despre locuinţă). Secțiune de recenzare a persoanei va fi completată de capul gospodăriei, dar și de persoanele indicate în pre-înregistrare, iar apoi fiecare membru menționat va primi un chestionar. Pasul doi se termină cu o secțiue de finalizare unde sunt are loc o statistică a întrebărilor unde s-a răspuns și unde se va trimite chestionarul către baza de date. 

Pasul 3 presupune verificarea autorecenzării. După trimiterea chestionarului către baza de date a Recensământului se poate verifica dacă ați completat corect chestionarul accesând „VERIFICAREA AURORECENZĂRII” de pe site. În acest pas va fi nevoie de introducerea CNP-ului și va fi generată automat „DOVADA AUTORECENZĂRII”. 

În cazul în care chestionarul de recensământ nu a fost completat corect, veți primi un mesaj de eroare și va trebui să reluați procesul de auto-recenzare de la început.

recensământ 2022 chestionare

Cum completăm corect chestionarele de la Recensământ?

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Ce întrebări apar în formularele de auto-recenzare?

Formularele de auto-recenzare din cadrul Recensământului 2022 sunt împărțite în trei categorii: Chestionar secțiune pentru recenzarea locuinței, Chestionar secțiune pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit și Chestionar secțiune pentru recenzarea persoanei.

Iată o parte din întrebările care apar în formulare!

Citeste si: VIDEO- Recensământ 2022. Iată ce trebuie să faci pentru autorecenzarea online

Întrebări Chestionar secțiune pentru recenzarea locuinței: tipul gospodăriei, numărul persoanelor din gospodărie (plecate temporar sau pentru o perioadă mare de timp), gradul de rudenie al persoanei denumite cu capul gospodăriei, poziția locuinței în clădire, tipul clădirii, materialul de construcție al pereților exteriori din clădire, anul construirii clădirii.

Întrebări Chestionar secțiune pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit:  tipul spațiului colectiv de locuit, numărul de clădiri ale spațiului colectiv de locuit, forma de proprietate a spațiului colectiv de locuit, capacitatea în număr de locuri, numărul de încăperi, Recapitulația persoanelor înregistrate în spațiul colectiv de locuit fără persoanele pentru care s-a completat formularul.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

Întrebări Chestionar secțiune pentru recenzarea persoanei: statutul persoanei în momentul de referință al Recensământului (1 decembrie 2021), locul nașterii, domiciliul, reședința anterioară, reședința într-o altă țară, reședința într-o altă localitate, apartenența la etntie, limbă maternă și religie, nivelul de educație, ocupație, statut profesional, locul de muncă, întrebări referitoare la salariu și modul în care respondenții au fost afectați de pandemia COVID-19. 

Citeste si: E obligatoriu pentru toți românii, de pe 14 martie 2022. Anunțul oficial a fost făcut

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si