Este anchetă de amploare la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală! Acolo, în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Cineva ar fi modificat dozele de noradrenalină

Potrivit surselor medicale şi juridice, o asistentă ar fi modificat din propria iniţiativă doza de noradrenalină, crezând că astfel poate să salveze bolnavii, deşi nu ar fi avut voie, informează Antena 3 CNN. Toți medicii şi asistentele din secţia de Terapie

Intensivă au fost duși la audieri, însă acolo, aceștia au spus că nu sunt vinovați și că nu s-a întâmplat nimic.

Vinovat pacienți morți Pantelimon

Imagine reprezentativă pentru medici.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Dorel Săndesc, declarații despre situația de la Spitalul Sfântul Pantelimon. ,,Toate secțiile au avut perioade cu mai multe decese decât media anuală''

Acum, trebuie să sosească și alte rezultate! Fişele electronice ale injectomatele din Secţia de Terapie Intensivă ar putea rezolva acest caz, mai precizează sursa citată mai sus. De precizat este că procedura medicală spune clar că medicul este cel care indică doza de noradrenalină, iar asistele nu trebuie să se abată de la cele spuse.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

De teamă că ceva rău s-ar putea întâmpla din nou, familiile celor care sunt internați în acel spital au cerut să-și mute bolnavii la alte spitale din București.

”Asistenta a ridicat această suspiciune, că medicii ar fi scăzut în mod deliberat doza de noradrenalină, nu se ştie din ce motive. Nu poate să existe justificare. Pare o situaţie halucinantă. Lăsăm ancheta să-şi desfăşoare cursul.

Anumiți doctori din Terapie Intesivă spuneau să se scadă dozele la anumite substanţe vasopresoare. Sunt foarte mulţi pacienţi în Unitatea de Primiri Urgenţe, nu aveau loc în Terapie Intesivă şi voiau să elibereze locurile ”, a spus Bogdan Socea, managerul Spitalului Pantelimon pentru Observator.

Citește și: Mărturii pline de durere! Ce a declarat fata unui pacient, care ar fi murit la spitalul Sfântul Pantelimon? "Tata a supravieţuit ani de zile cu boala asta şi eu cred că mai trăia"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a explicat că momentan nu se poate pronunța în acest caz, deoarece nu știe situația de la fața locului.

Procurorii au început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si