Obiceiul mirilor de a se face schimb de inele in fata altarului, in ziua nuntii lor, este un ritual puternic care se practica aproape in intreaga lume de sute si sute de ani. Aceasta semnifica dragostea si angajamentul pe care proaspetii casatoriti si-l iau, unul fata de altul, in ziua in care primesc binecuvantarea preotilor si casatoria lor este recunoscuta astfel si in fata lui Dumnezeu. Exista insa mai multe explicatii despre cel de-al patrulea deget de la mana stanga, locul pe care se poarta verigheta de casatorie.

Desi acestea difere de la o credinta si cultura la alta, in toate religiile se spune ca verigheta trebuie tinuta pe inelar.

 

Obiceiul este atat de puternic incat, in timp, au aparut si superstitii despre cei care nu il respecta. In popor se spune ca persoanele care poarta verigheta pe degetul mijlociu, cum fac majoritatea celor care evita din diferite motive sa o expuna pe inelar, vor ajunge la divort si casatoria lor nu va fi de lunga durata.

In functie de zonele geografice, au aparut si teorii despre purtarea inelului de nunta pe cel de-al patrulea deget.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Astfel, in teoria chineza se spune ca degetul mare reprezinta familia, degetul aratator este pentru frati, degetul mijlociu este pentru tine, degetul inelar este pentru partenerul de viata, iar cel mic pentru

copiii. Din acest motiv chinezii poarta inelul de nunta intotdeauna pe degetul inelar.

Teoria americana este mai practica. Americanii au sesizat ca, de obicei, degetul cel mai folosit si predispus la accidente este mijlociul si au ajuns la concluzia ca pentru a fi pus bine in valoare, verigheta trebuie purtata pe inelar. Asa cum si obisnuiesc sa o poarte.

De departe insa, teoria ortodoxa, respective cea greaceasca si romana, explica intr-un mod mai sentimental legatura dintre inele, degete, dragoste si inima partenerilor uniti de acest inel. 

Astfel, se spune ca oamenii au in corp o vena cunoscuta sub numele de ”cava amoris” sau vena iubirii. Aceasta vena este legata de inima si de cel de-al patrulea deget de la mana stanga. Din acest motiv, grecii si romanii considerau ca prin purtarea inelului de nunta pe degetul inelar impartasesc iubirea si cea mai importanta partea a corpului cu partenerii lor.

Wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si