Asistenta spune ca este o practica in sectiile de nou-nascuti din maternitatile noastre, acolo unde o singura asistenta trebuie sa aiba grija de un salon intreg, iar bebelusii, se stie, plang mult. Si totusi, in sectiile de neonatologie este de cele mai multe ori liniste, iar bebelusii dorm mult.

Intr-o scrisoare deschisa, publicata pe un site care promoveaza nasterea naturala, este descris modul in care sunt “linistiti” bebelusii in maternitate, atunci cand nu se afla langa mamele lor.

Iata un pasaj din respectiva scrisoare in care viitoarele mame sunt indemnate sa ceara in maternitate ca micutii sa fie lasati langa ele.  


“Respect indicatiile medicilor, ca orice asistenta buna, dar am ajuns la concluzia ca sunt multe indicatii gresite, depasite si traumatizante atat pentru proaspata mamica, cat si pentru nou-nascut. Toate pleaca de la organizarea sectiei de neonatologie si anume de la existenta saloanelor separate pentru nou-nascuti in care acestia isi petrec minim 3-4 zile, separati de mamele lor, sedati si indopati cu lapte praf ca sa taca. Toti, fara exceptie.  (…) In maternitatea in care lucrez eu, ti se ia copilul pentru ingrijiri si monitorizari in mai putin de un minut de la nastere. Il mai vezi peste 6 ore, asta daca esti in stare sa ajungi pe picioare pana la salonul de alaptare….aflat la un alt etaj… Daca ai avut cezariana poate ti-l aduce asistenta, dupa lungi insistente, sau doar cand te poti mobiliza sa mergi la celalalt etaj ca sa ajungi sa il alaptezi cateva minute..
Iar practicile astea nu sunt normale si nu au niciun beneficiu real.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Alaptarea se face la program, din 3 in 3 ore, de 7 ori pe zi, cu aberantul “repaos” digestiv de 6 ore de la miezul noptii pana dimineata la 6….o

practica depasita si inumana…ca doar laptele praf cu care sunt indopati pentru completare, se digera in 6-7ore…. si de fapt de acolo nevoia de repaos….offf de ati stii, de ce nu se ataseaza ei la san…

La indicatia medicului!! se da neaparat completare cu lapte praf pentru ca se practica proba suptului si la “x” zile de viata nou-nascutul trebuie sa suga “x” ml de lapte. Nou-nascutul este efectiv indopat cu lapte praf, ca sa “iasa bine” la greutate…nu se tine cont de faptul ca mama ar vrea sa-l alapteze sau ca i se administreaza si pana la de 3-4 ori mai mult lapte praf decat volumul stomacelului sau de 5 ml in primele zile…
Dar ziua trece cumva cu agitatia asta multa, nu-i bai. Noaptea in schimb e cumplita. Nou-nascutii urla si urla si urla…si asta pe buna dreptate, pentru ca sunt separati de mame, flamanzi de imbratisari si lapte matern, singuri pe lume…

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei soacră a dat-o din nou în judecată- radioimpuls.ro

Si trist este cand vine medicul de garda si iti indica FENOBARBITAL pentru acel copil agitat si care nu se mai opreste din urlat.
DA, ati citit bine: FENOBARBITAL la un nou nascut. Pentru ca e „agitat”. Şi pentru ca e o singura asistenta care are responsabilitatea sa vegheze simultan doua saloane cu cate 5-6 nou-nascuţi…si pentru ca trebuie sa fie liniste.
Natural, uman si foarte corect ar fi sa chemam mama sa il alapteze, nu sa il drogam noi ca sa taca.
Si mai trist este cand cate un nou-nascut asa agitat, face soc anafilactic de la doza de fenobarbital si trebuie resuscitat”

Intrega scrisoare o puteti citi aici


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si