Este alertă în România! Țânțarul tigru asiatic  a apărut și în țara noastră, iar peste jumătate din populaţia lumii ar putea fi expusă riscului de a contracta boli transmise de acesta, scrie The Guardian.

Unde a fost confirmat țânțarul tigru?

Apariția acestor insecte ar fi favorizată de creșterea temperaturilor. În Europa, țânţarul tigru asiatic s-a răspândit pe un teritoriu semnificativ sau complet în țări precum Austria, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Italia, Portugalia și Spania.

Motivul pentru care acești țânțari se răspândesc cu ușurință este prezența tot mai rară a înghețului, pe timpul iernii, care îi ucide alături de ouăle depuse.

„Odată cu răspunsul slab la schimbările climatice, ne putem aștepta la o creștere a cazurilor și la apariția morților cauzate de boli precum malaria și febra dengue pe teritoriul Europei. Trebuie să anticipăm eventuale pandemii și să intervenim din timp pentru a le preveni”, a explicat profesoara Rachel Lowe, pentru sursa citată mai sus. 

Alertă țânțar tigru asiatic

Imagine reprezentativă pentru țânțarul tigru asiatic.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: A intrat în șoc anafilactic după ce a băut o cafea, în aeroport. Bătura îi putea fi fatală! Ireal ce se afla în paharul tinerei

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

În țara noastră, țânțarul este deja confirmat în următoarele județe: Bihor, Prahova, Giurgiu, Ilfov și București, potrivit datelor colectate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. Este prezent și în Sibiu, dar nu au fost raportări ale existenței acestuia în județele Alba, Brașov, Cluj și Hunedoara.

Care sunt simptomele specifice febrei Dengue?

Medicul de la UPU Iași, Tudor Ciuhodaru, a oferit,  în exclusivitate, pentru stirilekanald.ro 

informații despre simptomele care apar în urma înțepăturii țânțarului exotic, dar și cum ne putem proteja.

”Faptul că apar în România tot felul de țânțari din tot felul de zone exotice nu este o surpriză! Simptomele sunt următoarele: febră, dureri de cap, alterarea stării generale, erupții cutanate sub formă ușoară, uzuală. Formele extreme apar la cei cu probleme, la gravide, cei cu imuno-deficiențe, canceroși. Nu există terapie specifică și nici vaccin, deci se tratează simptomatic. Nu neglijați niciun simptom febril, dureri de cap, deficiență de vedere, alterarea stării generale, vederea, deci cele 5 semne de alarmă ”, a spus medicul.

Alertă tânțar tigru asiatic

El este medicul Tudor Ciuhodaru.

[Sursa foto: Colaj Facebook & iStock]

Citește și: ”Este greu să trăiești de pe o zi pe alta”. Care este starea de sănătate a lui Céline Dion, după diagnosticul dur

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

În cele din urmă, Tudor Ciuhodaru a precizat că ceea ce crede că ar trebui făcut cel mai mult ar fi educație pentru sănătate, adică prevenție.

”Plasele de țânțari, insecticid, spirală, repelent, sunt cele de care trebuie să țineți cont.

Plus că ar trebui să dispară iarba mare, apa de pe lângă bloc care favorizează apariția țânțarilor”, a concluzionat specialistul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si