Marseille, Atalanta, Roma sau Leverkusen: Cine va câștiga Europa League în 2024?

Bătălia pentru trofeul Europa League din 2024 se încinge pe măsură ce semifinalele se apropie. Pe 2 și 9 mai, patru echipe - Marseille, Atalanta, Roma și Bayer Leverkusen - se vor lupta pentru a ajunge în marea finală de la Dublin, programată pe 22 mai.

joi 25 aprilie 2024 , 10:16

Marseille, Atalanta, Roma sau Leverkusen: Cine va câștiga Europa League în 2024?

Marseille, Atalanta, Roma sau Leverkusen: Cine va câștiga Europa League în 2024?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform echipei de tipsteri de pe PariuriX.com, prezicerea câștigătorului se dovedește a fi o sarcină dificilă, dat fiind nivelul echilibrat al competiției. Leverkusen intră în semifinale ca favorită principală, având cele mai mici cote oferite de casele de pariuri, 1.75, urmată de Atalanta cu 4.00, Roma cu 6.00 și Marseille cu 11.00.

Atalanta a reușit să avanseze după ce a pierdut cu scorul de 0-1 în fața celor de la Liverpool, dar a beneficiat de victoria covârșitoare din tur, 3-0, pentru a trece mai departe. Leverkusen a trecut de West Ham cu 3-1 la general, iar Roma a eliminat-o pe Milan impunându-se cu 2-1 în retur, după ce obținuse o victorie și în prima manșă. Marseille, pe de altă parte, a ajuns în semifinale după o serie tensionată de penalty-uri împotriva lusitanilor de la Benfica, demonstrând că pot surprinde oricând, chiar și dacă au cotele împotriva lor.

În contextul acestor partide, se pare că Bayer Leverkusen ar putea avea cele mai mari șanse să ridice trofeul pe 22 mai. Echipa germană a arătat o formă solidă și consistentă, anihilându-le speranțele englezilor de a pune mână pe trofeu și impunându-se ca fiind un adversar dificil de învins, având în vedere și parcursul lor excepțional din Bundesliga.

Pe de altă parte, Atalanta, chiar dacă a avut de suferit în fața unui Liverpool agresiv, a demonstrat că poate rezista sub presiune și că este capabilă să-și exploateze la maxim avantajele, mai ales în urma performanței impresionante din tur.

Cine va câștiga Europa League în 2024?

Marseille, Atalanta, Roma sau Leverkusen: Cine va câștiga Europa League în 2024?

Roma, cu toate acestea, se confruntă cu probleme suplimentare care ar putea influența negativ parcursul lor în semifinale. Clubul a criticat vehement decizia de a reprograma meciul lor de Serie A cu Udinese pe 25 aprilie, numind-o „o decizie nedreaptă” și susținând că acest lucru îi pune într-un „dezavantaj” față de Bayer Leverkusen. „Cu toate acestea, echipa, jucătorii și staff-ul își reafirmă angajamentul de a lupta împotriva acestei adversități nejustificate și de a atinge, cu sprijinul fanilor noștri incredibili, obiectivele cele mai înalte ale sezonului”, a declarat clubul într-un comunicat oficial.

În ciuda acestor provocări, Roma rămâne o contracandidată puternică, având o tradiție bogată în cupele europene și dispunând de suportul înfocat al suporterilor săi. Dacă pot depăși obstacolele calendaristice și își păstrează focusul pe teren, au toate șansele să meargă până la capăt.

Marseille, cu cele mai mari cote la începutul sferturilor, a dovedit că poate supraviețui momentelor de criză și că are capacitatea de a surprinde, mai ales sub presiunea loviturilor de departajare. Cu toate acestea, drumul lor către trofeu va fi, fără îndoială, unul extrem de dificil.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt dați... O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt dați dispăruți
spotmedia.ro
Momentul în care un bărbat cade din avion, după ce scara de îmbarcare este mutată (Video) Momentul în care un bărbat cade din avion, după ce scara de îmbarcare este mutată (Video)
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si