130 de elevi indura zi de zi aceste conditii, atentie, nu intr-o scoala dintr-un catun izolat, ci chiar in orasul Piatra Neamt. Cel mai mult se chinuie copiii din clasa a 8-a. Isi pun rechizitele pe niste banci vechi de 40 de ani.

„Mobilierul este vechi de cand eram noi si s-ar putea face o schimbare daca este posibilitate.

Soba este noua, dar cand au fost sa curate, probabil ca vor pregati un dop aici”, arata Marin Filip, coordonatorul unitatii scolare.

Credeti sau nu, dar acesta este raspunsul pe care il da chiar directorul scolii. Ne arata o gaura imensa in soba, prin care gazele vor iesi la iarna, daca nu va fi astupata. Nu crede insa, ca vor fi probleme... Iesim ingroziti din salile de curs si ajungem pe holuri. Caloriferele montate, ne duc cu gandul ca totusi copiii nu vor suferi de frig. Gresit, ne spune iar directorul. Sunt doar de decor. Nu au fost caLde niciodata.

„Investia a fost facuta, dar daca nu s-a finalizat bine. Centrala nu functioneaza arata foarte bine, arata foarte bine asa ai zice ca e foarte cald, dar iarna e dezastru ca sa e situatia aici.

Calorifele sunt de design”, spune el.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Nici panourile solare, montate pe acoperisul caldirii nu le vor tine elevilor de clad.

Desi sunt montate de 6 ani, pana acum au tinut loc de doar de tigla...

Nici de afara scoala nu arata prea bine. Tencuiala cade de pe peretii mancati de timp iar terenul de sport se inunda daca ploua mai tare.Parintii strang din dinti de fiecare data cand ii lasa la ore dar nu au alte variante.

„Conditiile sunt foarte grele, nu e nimic ce trebuie. Copiii sunt vai de ei, poate de acum o sa se ia vreo masura ca sa se schimbe treburile”.

Macar micutii nu vor mai fi nevoiti sa iasa in frig, pentru a merge la toaleta.

Promisiuni au tot fost. Iar oamenii au sperat ca ceva se va schimba. De aceasta data insa autoritatile sunt convinse ca scoala va arata in scurt timp ca una demna de un oras.

„Mi-am asumat ca un obiectiv personal sa transform scoala de la Valeni cu o institutie compatibila cu cele din Piatra-Neamt”, a declarat viceprimarul orasului Piatra Neamt, Luminita Varlan.

Pana una alta, vine iarna, iar copiii vor indura si anul acesta frigul. Nici promisiunile nu le vor tine de cald, nici vorbele de duh.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si