Un bărbat de 41 de ani din Sibiu, care prezenta comorbidități severe, a murit din cauza rujeolei, a anunțat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, potrivit Antena 3 CNN.

Ce simptome a avut bărbatul?

Acesta ar fi fost internat pe data de 5 aprilie, prin UPU, la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, cu febră, dureri musculare, tuse, stare general alterată, potrivit unui comunicat al DSP Sibiu.

"Simptomatologia a debutat în urmă cu aproximativ 10 zile, dar pacientul nu s-a prezentat la medic și s-a tratat fără recomandare, la domiciliu", se arată în comunicat, potrivit sursei citate mai sus.

Bărbat mort rujeolă

Imagine reprezentativă pentru vaccinare.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Femeie din Capitală, prinsă după ce s-a dat drept medic estetician. Sumele uriașe pe care le-a obținut de pe urma pacientelor, în doi ani de activitate

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

La unitatea medicală, pe corpul bărbatului a apărut o erupție cutanată, și s-a solicitat un consult de specialitate, la Boli Infecțioase. De acolo, acestuia i s-a recomandat transferul la Terapie Intensivă, însă a refuzat. Din păcate, el mai avea și alte complicații, respectiv Cardiopatie ischemică cronică, bronhopneumopatie cronică bilaterală și obezitate morbidă. 

"În urma examinării se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficiență respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secția de Boli infecțioase

a SCJU Sibiu. În după amiaza aceleiași zile, familia solicită însă externarea, pe propria răspundere, pacientul pleacă acasă, dar va reveni câteva ore mai târziu, cu stare generală alterată, la scurt timp după aceasta survenind decesul", a transmis DSP Sibiu.

Bărbat mort rujeolă

Imagine reprezentativă pentru rujeolă.

[Sursa foto: iStock]

În cele din urmă s-a aflat că pacientul fusese contact direct cu un copil. Acesta nu a fost dus la medic pentru a fi diagnosticat și tratat.

Citește și: Un nou virus ucigaș, care se manifestă cu simptome la stomac, se răspândește rapid. Este încă departe de România

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, în data de 5 decembrie, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si