De cum s-a crapat de zi, tinerii din Tupilati s-au gatit in straie de sarbatoare, au umplut cosurile cu ramuri de salcie si vasc si au pornit spre biserica satului. Fetele, cu basmale rosii pe cap si ii albe, brodate, iar feciorii, cu palarie, brau colorat, bundita si... chipul luminos. In biserica, tinerii au dus cosurile cu salcie si vasc in fata Altarului pentru a fi sfintite de preot.
 
 
Dupa slujba de Florii, ramurile sunt sfintite, iar preotul ii indeamna pe credinciosi sa imparta ramurile tuturor.
 
Traditia spune ca ramurile trebuie puse acasa, la icoane, la geamuri sau la usi pentru a aduce liniste si spor in gospodarie si case si pentru a ne feri de rele, de tunete si fulgere.
 
Chemati de credinta, sute de persoane au ajuns la Manastirea Sihastria din judetul Neamt. Au participat la slujba, au inaltat rugaciuni catre Cer si parca nu s-au indurat sa plece de pe meleagurile sfinte. In curtea manastirii l-au intalnit pe Ciprian Gradinaru, calugarul- preot de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului din Capitala la care multi credinciosi alearga ori de cate ori au necazuri.
 
Astazi, peste 1,3 milioane de romani si-au serbat onomastica, cei mai multi avand numele Florin, Viorica si Florentina. Exista si nume mai rare, precum Floricica, purtat doar de doua femei, dar sunt si doi barbati pe care ii cheama Margarit.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si