Cu două săptămâni înainte de Paște, fermierii au oferte pentru toate gusturile, chiar și pentru cei care preferă carnea de miel, dar fără mirosul specific. În ultima perioadă tot mai mulți români au început să aleagă exemplarele din rasa cap negru german, renumite pentru frăgezimea și gustul deosebit al cărnii, care se aseamănă cu vita, a transmis Cristina Dorobanțu.

Carnea de miel, cu gust de vită

Rasa care a apărut în urma cu 130 de ani în regiunea Westfalia s-a aclimatizat perefect pe pășunile din Sibiu. De exemplu, în aceasta fermă din Șeica Mare, exemplarele de cap negru german sunt crescute de câțiva ani pentru randamentul bun pe care-l dau. În primăvara aceasta, pentru Paștele catolic și pentru cel ortodox, au fost pregătiți peste 350 de miei.

Citește și: Cât costă coșul de cumpărături înainte de Paște? România, prețuri de Occident

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

Eugen Frățilă, crescător animale- Anul acesta, mieii au crescut mai mari pentru că Pastile sunt foarte târzii.

Mieil acesta are vârstă de două luni jumătate și cântărește 40 de kg. E gras. E foarte gras, este o rasă incuristă cap negru german cu țigaie. Nu are gustul atât de preponderent a oii. Aduc un pic spre carnea de vita în gust.

Mieii cresc aproximativ 300 de grame în fiecare zi, iar carnea este foarte apreciată în special pentru că nu are mirosul specific. Fibrele acesteia sunt asemănate cu cele ale cărnii de vită.

O bună parte dintre miei au fost vânduti pentru Paștele catolic. Prețul pe kilogram este de 55 lei.

Pentru Paștele orthodox mai avem ceva, dar nu foarte mulți, că majoritatea i-am vândut la Paștele catolic și prețul tot cam acolo.

Românii abia descoperă gustul acestei rase. Aproximativ jumătate din producția de miei din fermă ajunge în fiecare an pe mesele străinilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si