Farmecul Bucovinei tradiţional este încă prezent nu doar de dragul turismului, cum poate ai fi tentat să crezi, ci pentru că oamenii încă îşi muncesc pământurile ca odinioară, cresc animale, folosesc hambarele din lemn pentru fân, locuiesc în căsuţele tărăneşti (multe reabilitate), iar ulițele satelor s-au păstrat ca pe vremea bunicilor: prăfuite, cu miros de iarbă crudă şi aer curat, numai bune să le iei la picior într-o plimbare.

Mai jos puteți vedea 10 dintre cele mai superbe locuri din Bucovina.

Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț

În centrul unui sat situat la poalele Carpaţilor, pe sobrul fond verde al pădurii de brazi, se ridică o biserică simplă cu pereţii exteriori ornaţi în fresce – Mănăstirea Voroneț. Edificiul pare un Evangheliar iluminat larg deschis. Astfel l-au vrut demult pictorii anonimi şi cei care au comandat aceste picturi: pereţii tapisaţi cu fresce trebuiau să figureze ochilor privitorilor învăţătura Scripturii. Şi tot astfel se prezintă ea astăzi vizitatorilor din lumea întreagă emoţionaţi să descopere, în mijlocul unei naturi armonioase, un edificiu încă mai armonios, ridicat de mai bine de 500 de ani de mâini inspirate exprimând credinţa şi lirismul lor în piatră şi culoare.

Citeste si: 10 mănăstiri din Moldova pe care să le vizitezi pentru liniștea sufletească

Biserica Mănăstirii Voroneţ este ctitoria slăvitului voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt construită în 1488 în numai trei luni şi trei săptămâni (din 26 mai la 14 septembrie).

Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Pătrăuți

Biserica Înălțarea Sfintei Cruci din Pătrăuți

Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Pătrăuți este o biserică ctitorită în anul 1487 de către domnitorul moldovean Ștefan cel Mare în satul Pătrăuți din comuna omonimă (județul Suceava). Ea este considerată a fi cea mai veche biserică ctitorită de Ștefan cel Mare ce se mai păstrează astăzi în forma ei originară.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Top 10 cele mai frumoase obiective turistice din Sinaia

Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava

Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou

Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” este o mănăstire ortodoxă din România, construită în perioada 1514-1522 în orașul Suceava. Ea se află situată pe Strada Ion Vodă Viteazul nr. 2, pe drumul spre Cetatea de Scaun a Sucevei. Biserica mănăstirii are hramurile Sfântul Gheorghe (sărbătorit în fiecare an la data de 23 aprilie) și Sfântul Ioan cel Nou (sărbătorit în fiecare an la 24 iunie).

Muzeul Oului Vama- Bucovina 

Muzeul Oului

Muzeul Oului din Vama este cel mai mare muzeu de acest gen din România, fiind unic prin modul de organizare şi prin valoarea exponatelor. Muzeul reuneşte peste 7000 de ouă, atât din Bucovina, cât şi ouă de pe toate meridianele lumii. Dintre acestea, aproximativ 3500 de ouă de diverse dimensiuni, lucrate în tehnici şi stiluri diferite, provin din 82 de ţări de pe toate cele 5 continente.

Colecţia aparţine prof. Letiţia Orşivschi, artist român recunoscut la nivel naţional şi internaţional, reprezentantă a României la târguri, saloane şi expoziţii internaţionale, multiplă laureată la concursurile internaţionale şi colaborator a numeroase muzee şi instituţii de cultură din ţară şi străinătate.

Salina Cacica

Salina Cacica

Salina Cacica este o exploatare minieră a sării aflată în localitatea Cacica, Județul Suceava, Bucovina, România. Cercetările arheologice întreprinse în 1952, 1968 și 1989 la Cacica au atestat că aici a existat una din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură (prin fierbere și evaporare) din Europa, datate din perioada culturii Starčevo-Criș din neoliticul timpuriu (mileniul 5 î.Hr.). În zonă există și în prezent mai multe izvoare sărate.

Rezervația Tinovul Mare din Poiana Stampei

10 cele mai superbe locuri de vizitat in Bucovina
Rezervatia Tinovul Mare din Poiana Stampei

Tinovul Mare păstrează cea mai mare rezervație (mlaștină) de turbă din România. Aflată în Carpații Orientali, la poalele Călimanilor în Depresiunea Dornelor, aceasta se extinde pe o suprafață de aproximativ 682 hectare.

Fânațele seculare Ponoare

Fânețele Seculare Ponore

Fânațele seculare Ponoare alcătuiesc o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV IUCN (rezervație naturală de tip floristic), situată în județul Suceava, pe teritoriul administrativ al comunei Bosanci.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Rezervația naturală (inclusă în situl de importanță comunitară omonim) a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național- Secțiunea a III-a- zone protejate). Aceasta ocupă o suprafață de 24,50 hectare în zona dealului Strâmbu și reprezintă o fâneață naturală în nord-vestul satului Cumpărătura, în Podișul Sucevei.

Muzeul de Științele Naturii din Suceava

Muzeul de Științe ale Naturii Bucovina

Muzeul de Științele Naturii din Suceava este un muzeu științific înființat în anii 1976-1977 în municipiul Suceava. El funcționează într-o clădire istorică construită la începutul secolului al XIX-lea în centrul orașului, ce a găzduit în trecut Școala populară de băieți (Haupschule) din Suceava. În prezent, muzeul se află pe Strada Ștefan cel Mare nr. 23, în Parcul Profesor Ioan Nemeș.

Mănăstirea Humor

Mănăstirea Humor

Mănăstirea Humor a fost construită în anul 1530 de către marele logofăt Toader Bubuiog. Ansamblul mănăstiresc (biserica „Adormirea Maicii Domnului” și „Sf. Gheorghe”, ruinele caselor mănăstirești, turnul-clopotniță și turnul lui Vasile Lupu) se află din 2015 pe lista monumentelor istorice din județul Suceava.

Castelul Dracula

Castelul Dracula

Castelul Dracula se află la câțiva kilometri de Vatra Dornei și este o clădire medievală unde se zice că ar fi trăit Dracula. Clădirea se află în comuna Piatra Fântânele, cu acces prin pasul Tihuța și aici se poate vizita cripta în care se găsesc rămășițele acestuia și alte obiecte din acea vreme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si