10 lucruri interesante pe care nu le știai despre pisici

Lucruri interesante pisici. Pisicile se numără printre animalele de companie cu simțuri dezvoltate, capabile să simtă cutremurele. Iată 10 lucruri interesante despre pisici!

Author: Madalina Grigore joi 04 august 2022 , 15:10

 lucruri interesante pisici

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre pisici

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lucruri interesante pisici. Creaturi, simpatice, drăgălașe, considerate sacre în unele culturi, pisicile sunt printre cele mai întâlnite animale de companie. Iată 10 lucruri mai puțin știute despre pisici!

 lucruri interesante pisici

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre pisici

[Sursa foto: PixaBay]

Lucruri interesante despre pisici

Sunt animale cu simțuri foarte dezvoltate, capabile să simtă cutremure sau chiar și boli. Știința a început să descopere o parte din obiceiurile pisicilor.

Pisicile au fost venerate în Egipt și Japonia

Este cunoscut faptul că pisicile au fost venerate în Egipt, dar acestea au fost declarate sacre și în Japonia, în jurul anului 1000, potrivit Digi Animal World.

Pisicile văd mai bine decât oamenii

Noaptea pisicile văd de 5 ori mai bine decât o fac oamenii, mai ales dacă ținta lor este în mișcare, cu toate că nu pot distinge lucrurile atât de bine cum o fac oamenii.

Citeste si: Ziua Internaţională a Pisicii 2022: Cele mai simpatice mesaje pentru 8 august

Citeste si: Primele declarații ale mamei fetei al cărei corp neînsuflețit a fost găsit în lada unei canapele. Ce le-a spus femeia anchetatorilor- kanald.ro

Citeste si: "Din păcate" Medicii au făcut anunțul înfiorător despre Dana Roba, după ce bruneta a fost operată pe creier! Care sunt șansele de recuperare, în aceste momente- wowbiz.ro

 lucruri interesante pisici

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre pisici

[Sursa foto: PixaBay]

Nu pot rezista mult la o viteză mare

O pisică domestică, sănătoasă atinge 31 km/h, dar nu poate rezista la o astfel de viteză mai mult de un minut.

Pisicile pot sări mai mult decât lungimea propriului corp

Pisicile pot sari de 5 ori lungimea propriului corp. În termeni umani, înseamnă o săritură de lungimea unui bazin.

15% din timpul pisicilor reprezintă un somn profund

O pisica adulta sănătoasă își petrece aproximativ 15% din timp dormind profund, 50% într-un somn ușor si 35% treaza. Programul este posibil prin abilitatea pisicilor de a deveni alerte la capacitate maxima imediat după ce se trezesc.

Secțiuni din creierul pisicilor corespund cu cele din creierul uman

Secțiunile din creierul unei pisici responsabile de înțelegerea, filtrarea si gestionarea emoțiilor corespund cu cele din creierul uman.

Citeste si: Casa cu mii de pisici

Pisica are mai multe oase decât un om

Pisica are 244 de oase in corp, comparativ cu oamenii care au 206, au 60 de vertebre, 20 dintre oase sunt localizate în coadă, pentru flexibilitate.

Pisicile sunt active dimineața și seara

Cel mai mult, pisicile sunt active dimineața și seara, la răsărit și la apus, atunci fiind cele mai bune momente de vânat.

Dinții de lapte sunt înlocuiți cu dinți permanenți

Pisicile se nasc cu 26 de dinți de lapte care sunt înlocuiți de 30 de dinți permanenți care apar pe măsură ce acestea cresc. 

Majoritatea pisicilor au lipsă o enzimă

O mare parte dintre pisici nu au enzima necesară pentru a digera laptele.

 lucruri interesante pisici

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre pisici

[Sursa foto: PixaBay]

De ce pisicile sunt considerate sacre

În Egiptul Antic pisicile erau considerate animale sacre. Egiptenii divinizau pisicile pentru abilitățile lor extraordinare de a vâna. Uciderea unei pisici era pedepsită cu moartea. Pisicile erau considerate descendente din Bast, zeiță cu cap de pisică, protectoare a familiei și a vieții. Pisicile alungau rozătoarele și protejau recoltele, implicit viața.

Pisicile erau adorate și pentru că stârpeau animalele veninoase. Aveau capacitatea de a decima scorpioni și șerpi veninoși. Puteau vedea foarte bine noaptea, egiptenii credeau că pisicile le puteau vedea sufletul. 

Citeste si: „Suntem devastați” Dana Roba a suferit o operație de nouă ore pe creier. Care este starea sa de sănătate?- kfetele.ro

Citeste si: "Nu a văzut mesajul. Dar nu-mi pasă". Radu Vâlcan, gest surprinzător pentru Adela Popescu. Postarea cu soția lui a generat reacții în lanț- radioimpuls.ro

Citeste si: FOTO Înfățișarea unui câine a stârnit amuzament pe rețelele sociale. Cum arată Belle


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si