VIDEO | „Sunteți complici la crimă”. Scrisoarea sfâșietoare a fiicei unor bătrâni uciși către parlamentari

„Complici la crimă” îi numeşte pe aleşii ţării fiica unor bătrâni ucişi cu salbaticie de un criminal eliberat înainte de termen. Într-o scrisoare sfâşietoare trimisă în parlament, femeia blamează legea recursursului compensatoriu şi spune că, dacă deţinuţii n-ar fi fost iertaţi înainte de vreme, părinţii ei ar fi trăit şi-acum! Din 21 000 de condamnaţi, aproape un sfert au recidivat.

D.S., marți 15 octombrie 2019 , 20:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Chinul şi durerile prin care au trecut părinţii mei puteau fi schimbate de o secundă. O secundă în care aţi ales altfel. O secundă care le putea salva viaţa. Dacă această lege nu ar fi intrat în vigoare, ucigaşul s-ar fi aflat şi acum în închisoare, părinţii mei s-ar fi bucurat în continuare de bătrâneţea lor, iar eu şi fratele meu, copiii şi nepoţii noştri i-am fi avut în continuare alături de noi, aşa cum ar fi trebuit să fie cursul normal al vieţii, întrun stat care ar trebui sa ne apere de infractori, nu să îi pună în libertate”.

Randurile sfasietoare le sunt adresate celor 175 de parlamentari PSD, ALDE SI UDMR care au votat legea recursului compensatoriu. Din cauza lor, spune femeia, criminalii si talharii - care ar fi trebuit sa ramana mai multa vreme inchisi - au fost lasati sa iasa pe portile inchisorilor desi, cat au stat dupa gratii, n-au vrut sa se reabiliteze.

Printre cei prea multi care au recidivat, s-a aflat si barbatul despre care vorbeste autoarea scrisorii, la doar cateva luni de la eliberare, individul a intrat peste parintii ei in casa si i-a ucis cu o cruzime extrema.

Citeste si: Un bărbat și-a violat fiica de 13 ani, chiar de ziua ei. Motivul este cutremurător: „Nu am avut bani să...”

Autoarea scrisorii: „Cei care se ocupă de caz spun că nu au mai văzut până acum asemenea violenţă şi agresivitate. Vă invit sa citiţi dosarul, dacă aveţi acelaşi sânge rece ca atunci când aţi votat DA pentru legea recursului compensatoriu (...) ştiaţi care este numărul celor care vor fi eliberaţi, ştiaţi ce fapte au săvârşit, ce caziere au? V-aţi gândit că mulţi dintre ei vor recidiva? V-aţi întrebat ce mesaj le transmiteţi, reducându-le pedeapsa ad-hoc, fără nici un fel de verificare în prealabil? V-aţi gândit ca aţi semnat poate şi pentru sfârşitul părinţilor sau copiilor dumneavoastră? De ce trebuie să plătim noi, cetăţenii, pentru lipsa dumneavoastră de interes? (...) Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna.

Cu sufletul distrus, autoarea scrisorii le cere celor pe care ii numeste "partasi la crima" sa abroge legea recursului compensatoriu. Un singur parlamentar i-a raspuns.

Aratat cu degetul de multi este mai ales fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, sub mandatul caruia a fost votata legea.

Scrisoarea sfâșitoare a fiicei unor bătrâni uciși către parlamentari

Desi se disculpa si spune ca recursul compensatoriu a fost initiat anterior preluarii portofoliului, Toader dezvaluie acum ca detinutii eliberati ar putea fi mult mai multi: printr-o prevedere mai putin stiuta, cei incarcerati in conditii - care urmeaza sa fie eliberati - isi pot ajuta colegii din acelasi pavilion sa scape de pedeapsa, chiar daca nu sunt indreptatiti.

Citeste si: Aproape 19.000 de infractori au fost eliberaţi în baza Legii recursului compensatoriu

CATALIN STRIBLEA - jurnalist Digi FM: Rezultatul este ca, in acest momen,t lumea cinstita e timorata. Alaturati urmatoarele lucruri: avem o politie care te trimite acasa cand ti se intampla ceva rau plus fatul ca orice borfas stie ca poate sa iasa din inchisoare oricand, mult mai repede decat i-a spus legea si ca poate sa iti faca ceva. Toate acestea au dus la o presiunea inversa la o presiune din partea infractionalitatii asupra oamenilor onesti, care nu si-au mai gasit aparare sub nicio forma de la statul roman.

Abrogarea recursului compensatoriu a fost luat in discutie de parlamentari insa, deocamdata, alesii tarii n-au luat vreo decizie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si