2022 aduce schimbări în programul școlară: Educația juridică, financiară și antreprenorială devin materii obligatorii

Anul școlar 2022-2023 aduce schimbări orarul elevilor. Astfel, începând de anul viitor, educația juridică, financiară și antreprenorială, devin materii obligatorii.

Author: Alexandra Costea luni 18 octombrie 2021 , 19:46

2022 aduce schimbări în programul școlară: Educația juridică, financiară și antreprenorială devin materii obligatorii2022 aduce schimbări în programul școlară: Educația juridică, financiară și antreprenorială devin materii obligatorii

2022 aduce schimbări în programul școlară: Educația juridică, financiară și antreprenorială devin materii obligatorii

[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Legea privind introducerea obligatorie a cursurilor de educația juridică, financiară și antreprenorială, a fost votată luni de Senatul României, n calitate de cameră decizională.

Aceasta va intra în vigoare după promulgarea de către Președintele Klaus Iohannis și publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Citeste si: Directoarea unei școli din Ialomița şi-ar fi însuşit bursele elevilor. Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz

Educația juridică, financiară și antreprenorială devin materii obligatorii la începutul anului școlar 2022-2023

Conform organizației ,,Vedem Just", educația juridică are ca scop „responsabilizarea tinerilor, înțelegerea și apărarea concretă a drepturilor, diminuarea delincvenței juvenile, scăderea numărului de victime minori, creșterea gradului de înțelegere și acceptare a actelor normative, respectarea autorității statului, apropierea justiției de cetățean.” 

Inițiatorii proiectului de lege precizează că educația antreprenorială le este necesară elevilo, cu toate că nu toți absolvenții vor desfășura propria afacere.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: „Din păcate” Ce a spus mama lui Smiley despre Gina Pistol, chiar în ziua nunții! Puțini știau- wowbiz.ro

„Inițiativa legislativă are drept scop introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar, alături de educația antreprenorială. Introducerea educației antreprenoriale în școli reprezintă un aspect de natură a încuraja spiritul antreprenorial de la vârste cât mai fragede.

Stimularea educației antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, iar România se aliniază astfel trendului global. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu toți absolvenții vor deveni antreprenori, însă toți vor avea nevoie de cunoștințe de bază cu privire la gestionarea unui buget propriu.”

Citeste si: Cine este Corina Atanasiu, ministrul Educaţiei propus în noul Guvern Cioloş?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si