VIDEO | Unul dintre cei mai apreciați profesori de matematică a ales să se mute într-un mic sat săsesc, la sute de kilometri distanță de vacarmul Bucureștiului. Florin Stoica, o poveste de viață impresionantă

A renunțat la viață din Capitală și vrea să-și facă un rost nu într-un alt mare oraș din provincie sau de peste granița, ci undeva la țară. 

Author: M.A. luni 18 octombrie 2021 , 14:51

Unul dintre cei mai apreciați profesori de matematică a ales să se mute într-un mic sat săsesc, la sute de kilometri distanță de vacarmul Bucureștiului

Florin Stoica este unul dintre cei mai apreciați profesori din România

[Sursa foto: Facebook.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cine este profesorul exemplu

Florin Stoica este profesor de 23 de ani și este unul dintre cei mai buni din țară! Modelul său de predare este unul cu mult înaintea vremurilor, bazat pe formarea abilităților de viață folosind matematica.

Cu toate că a fost lăudat și de străini pentru viziunea revoluționară, dascălul a ales să nu mai predea în liceele cu renume, ci la țară, într-o comunitate cu probleme:

„Se simte o energie a locului deosebit. Așa am simțit-o eu, nu știu. Nu a fost o chestie să stau să analizez, să raționalizez.

A fost pur și simplu la prima vedere cum s-ar spune, știi… mi-a plăcut locul de prima oară când am venit aici(...) Puteam să mă mut oricând, oriunde. Și în Belgia, și în Suedia, Portugalia, Spania, Italia și la Cluj, și la Iași, oriunde puteam.” a spus Florin Stoica pentru Știrile Kanal D. 

Citeste si: VIDEO| Profesoară: ”Dacă te vaccinezi, ajungi legumă”

Florin Stoica practică mai multe meserii

Într-o veche casă săsească din Valchid, sat aflat la o oră de Sibiu, duce o viață departe de cea la care tânjesc alți dascăli din învățământ. Pe biroul său, amenajat într-una din cămăruțe, stau câteva manuale, laptopul și una dintre cele două pisici pripășite pe lângă casă. Când nu le împărtășește copiilor pe zoom tainele matematicii actuale, profesorul Stoica, este coach, consilier și art terapeut.

Citeste si: VIDEO| Părinții cer închiderea școlilor. Numărul infectărilor crește de la o zi la alta

„Probeleme sunt și la coaching și la matematică, tot avem câte o problema de viață. M-am gândit că cu ce știu eu și cu ce pot să fac și nu doar cu matematică și cu partea asta de dezvoltare personală, cu gestionarea emoțiilor și cu autocunoaștere aș putea să-I ajut mai mult pe copii în primul rând, dar și pe oamenii de aici din sat”,  a spus Florin Stoica pentru Știrile Kanal D. 

De-acasă până la școala din Hoghilag străbate pe jos cam 10 kilometri. Aici predă abia de câteva luni. Elevii îl ascultă și îl îndrăgesc, semn că au înțeles materia care i-a împiedicat pe alți colegi mai mari să treacă de Evaluarea Națională.

Citeste si: O profesoara din Botoșani, înregistrată în timp ce le ținea elevilor discursuri antivacciniste: „Nenorociții ăștia...”

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si