Genul muzical latino a împrumutat influențe și din cultura populației africane, pe măsură ce acestea au fost introduse în societate. Instrumentele, tempoul, ritmul și chiar dinamica melodiei sunt diferite pentru fiecare gen definitoriu pentru muzica latino. Astfel că, muzica latino

cuprinde genurile: salsa, rumba, samba merengue, bachata, reggaeton, latino pop. Muzica marilor artiști ai acestui gen precum: Xavier Cugat, Carlos Santana, Celia Cruz, Marc Anthony etc este ascultată chiar și astăzi.

Iată, așadar, care sunt cele mai importante beneficii pe care le ai când alegi să asculți muzică latino înregistrată pe viniluri, seara, în intimitatea casei tale, ori în oricare alt moment al zilei pe platformele de streaming actuale:

1. Îți îmbunătățește dispoziția

7 motive să asculți muzică latino

7 motive să asculți muzică latino

Genul muzical latino cuprinde melodii foarte ritmate și dansante, care îți vor da o stare de bine. Când îți creezi un obicei din a asculta muzica latino înregistrată pe discuri de vinil, vei privi viața mai optimist. Totodată, când asculți melodiile tale preferate, îți îmbunătățești abilitățile cognitive.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Au început înscrierile pentru corul de copii “Prietenia Copiilor” al Institutului Yunus Emre. O colaborare cu celebrul cor ”Madrigal”

2. Descoperi noi aspecte culturale

Având multiple subgenuri, influențate de diverse civilizații și instrumente specifice, muzica latino te ajută să descoperi noi aspecte culturale ale popoarelor latino-americane. De la interpreții consacrați ai genului până la stilul de dans pe care l-a influențat, genul muzical latino a devenit tot mai apreciat și ascultat în întreaga lume.

3. Te ajută să te destinzi

7 motive să asculți muzică latino

7 motive să asculți muzică latino

Stresul îți poate influența atât viața personală cât și viața profesională, dar și deciziile pe care trebuie să le iei. Melodiile latino ritmate te vor ajuta să te destinzi și să te relaxezi, atunci când le vei asculta. De asemenea, întrucât sunt pline de pozitivism, melodiile latino îți pot oferi claritate în anumite aspecte presante ale vieții.

4. Este perfectă pentru petreceri

Stilul latino pop, a cărui istorie datează de la începutul anilor 2000, este un mix între muzica pop și cea latino, iar melodiile care fac parte din acest gen sunt perfecte pentru o atmosferă incendiară la orice petrecere. Artiști precum Shakira, Jennifer Lopez, Enrique Iglesias sau Ricky Martin reprezintă unii dintre cei mai cunoscuți interpreți latino pop, melodiile lor fiind ascultate și difuzate de posturi de radio din întreaga lume.

Citeste si: Halloween 2021: Legendele acestei sărbători

5. Este potrivită pentru sporturile individuale

Având un rimt alert, muzica latino este potrivită pentru acele activități sportive individuale, cum ar fi: alergarea, gimnastica sau dansul sportiv. Dacă faci sport pe unele melodii latino, îți vei îmbunătăți activitatea și performanța sportivă, lucru care te va ajuta și să te concentrezi mai bine pe sarcinile viitoare pe care le ai de îndeplinit.

6. Te ajută să socializezi

Muzica, în general, este un limbaj comun pentru toți oamenii, astfel că este un bun punct de pornire pentru o conversație într-un cadru social, mai ales dacă nu cunoști foarte bine persoanele prezente. Multe dintre melodiile latino, ori cele latino pop, urcă foarte rapid în topurile muzicale, astfel că sunt cunoscute publicului larg, însă, și melodiile mai vechi ale unor artiști precum Gloria Estefan sau Julio Iglesias sunt încă preferate și ascultate de către fanii acestui gen.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: Mesaje frumoase pentru luna octombrie 2021

7. Muzica latino este emblematică pentru dansuri

Multe dintre dansurile latino sunt caracterizate prin senzualitate și eleganță, astfel că melodiile celor mai cunoscuți interpreți latino sunt folosite în marile competiții de dans. Unii specialiști consideră că tangoul face parte tot din categoria dansurilor de societate latino, fiind predat la multe școli de dans. Dacă ești o persoană pasionată de dans, cu ajutorul tutorialelor online sau a unor cursuri de dans latino, poți învăța acest stil de dans, și să-ți descoperi astfel o nouă pasiune.

Muzica latino reprezintă alegerea perfectă atunci când vrei să asculți ceva diferit care să te binedispună, să îți dezvolte empatia sau pur și simplu să te relaxeze. Ritmurile sale inconfundabile te vor ajuta să ai o viață mai activă dar și să îți îmbunătățești starea de spirit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si