Planetele zodiilor. Care sunt guvernatorii zodiilor si cum sunt influentate acestea

Planetele zodiilor. Cele mai importante caracteristici ale zodiilor sunt transmise prin planetele acestora. Totodată, planetele guvernatoare, le conturează zodiilor, trăsăturile de personalitate cele mai vizibile.

Author: Alina Raducu joi 21 octombrie 2021 , 12:56

Planetele zodiilor. Care sunt guvernatorii zodiilor si cum sunt influentate acestea
Planetele zodiilor. Care sunt guvernatorii zodiilor si cum sunt influentate acestea[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iată care sunt guvernatorii semnelor zodiacale si cum sunt influentate acestea! 

Planetele zodiilor ajută la descrierea calităților zodiilor, a defectelor acestora dar și modul în care acționăm în viața.

Zodia Berbec este guvernată de planeta Mercur

Berbecul este guvernat de planeta Marte care era ca simbol zeul războiului în mitologia antică, iar romanii considerau că era zeul cel mai curajos şi singurul de neînfrânt. Nativii care se nasc sub influenţa acestei planete sunt înzestraţi cu o forţă interioară care îi ajută să iasă aproape tot timpul învingători. Totodată, aceasta energie a Berbecilor îi sprijină să rămână în ring mai mult decât adversarii lor şi să iasă aproape de fiecare dată pe locul întâi. Sunt bucuroşi oricând să intre într-o competiţie şi rareori se lasă înfrânţi de obstacolele care le apar în cale chiar dacă se rănesc, suferă, pierd bani sau

prestigiu.

Zodia Taur este guvernată de planeta Venus

Zodia Taur este guvernata de Venus, planeta care îi înzestrează pe nativii tauri cu o fire calmă, armonioasă, în căutarea prieteniei şi a iubirii. Astfel, magnetismul, dragostea pentru muzică şi firea veselă sunt trăsături pe care tot Venus le împrumută Taurilor. Cei aflaţi sub guvernarea acestei planete iubesc confortul şi nu precupeţesc niciun efort să facă din casa lor un mic paradis. Din punct de vedere astrologic, influenţa lui Venus este asociată cu admiraţia, dorinţa şi iubirea, inclusiv dragostea de sine. Pe de altă parte, Venus înseamnă şi victorie în concursuri, competiţii, campanii electorale sau război.   

Zodia Gemeni este guvernată de planeta Mercur

Zodia gemeni este guvernata de planeta Mercur, care reprezenta, în legendele antice, mesagerul zeilor, confidentul lor, cel care ducea mai departe mesajele şi micile bârfe. Semnele distinctive ale zeului Mercur erau coiful şi încălţămintea cu aripi, care simbolizau îndrăzneala, exuberanţa, forţa subtilă şi libertatea de mişcare. Mulţi nativi din zodia Gemenilor se pot lăuda cu aceste calităţi. Influenţa lui Mercur îşi pune amprenta, în primul rând, asupra spiritului Gemenilor. El îi ajută pe nativii zodiei să se adapteze cu uşurinţă la condiţii noi, chiar dacă nu sunt întru totul pe placul lor.

Planetele zodiilor. Care sunt guvernatorii zodiilor si cum sunt influentate acestea
Planetele zodiilor. Care sunt guvernatorii zodiilor si cum sunt influentate acestea[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Horoscop 2022 Vărsător. Acești nativi se autodepășesc. Mare atenție la unele decizii

Zodia Rac este guvernată de Lună

Racul este guvernat de Lună, care nu este o planetă, potrivit astronomilor, dar reprezinta un astru foarte important pe harta zodiacului. Multi nu stiu că cea mai importantă influenţă pe care Luna o are asupra nativilor din Rac este fantezia. Astfel, luna îi înzestrează pe Raci cu o imaginaţie bogată, o fantezie care ajunge uneori la limite nebănuite. Tot datorită Lunii, Racii se bucură de o intuiţie ascuţită, pe care o folosesc de obicei în dragoste. Din punct de vedere astrologic, Luna domină sufletul şi inconştientul. Astrul nopţii le conferă Racilor o energie ascunsă, pe care ei nici nu bănuiesc că o au până nu se confruntă cu situaţii-limită. Chiar dacă au o constituţie fragilă şi par timizi la prima vedere, Racii ştiu să lupte pentru scopurile lor cu tot felul de arme: seducţie, bani sau şantaj sentimental.

Zodia Leu este guvernată de Soare

Leul este guvernat de Soare și sunt înzestrat cu o capacitate de învăţare şi de creaţie deosebită. Deseori nativii Lei ajung personalităţi recunoscute la nivel internaţional, şefi de stat, actori charismatici, vedete de televiziune, artişti premiaţi cu premiul Nobel. Din punct de vedere fizic, Soarele le oferă nativilor din Leu trăsături proporţionate, frumoase şi le protejează sănătatea. În mitologia antică, Soarele era Apolo, fiul cel mai frumos şi mai iubit al lui Zeus. Nativii Lei sunt înzestraţi de Apolo cu ochi frumoşi şi pătrunzători, cu un caracter mândru, onest și echilibrat. Influenţa Soarelui este totuși contradictorie. Soarele este sursă de energie şi de frumuseţe, dar are şi o capacitate de distrugere mult mai mare decât alte planete. Din această cauză, Soarele nu îi înzestrează pe Lei doar cu trăsături frumoase şi calităţi.

Zodia Fecioarei este guvernată de planeta Mercur 

Fecioarele sunt guvernate de Mercur, la fel ca şi Gemenii. Însă, pentru zodia Fecioara, Mercur are o influenţă diferita. El mentorul spiritual al nativilor acestei zodii. Latura lui comercială și artistică, evidentă la nativii Gemeni, are mai puţină importanţă în cazul Fecioarelor. Mercur le înzestrează pe Fecioare cu o logică imbatabilă. Datorită lui, nativii din Fecioară par mereu neliniştiţi, în căutarea unor soluţii miraculoase și a unor răspunsuri care să le dezvăluie cea mai bună cale și cea mai corectă decizie. Mercur le dăruieşte Fecioarelor înţelepciune şi numeroase şanse de a progresa, de a depăși condiţia socială pe care o au la naştere.

Zodia Balanță este guvernata de planeta Venus 

Balanţa este influențată de planeta Venus, aceasta fiins considerată una dintre cele mai bune și generoase planete din zodiac. Dintre toate planetele zodiilor, Venus are cele mai bune şi mai echilibrate influenţe asupra noastră, cu atât mai mult asupra Balanţelor. Venus îi înzestrează pe nativii Balanțe cu şarm, frumuseţe fizică şi sufletească. Datorită lui Venus, nativii din Balanţă sunt firile cele mai deschise ale zodiacului, prietenoase, sociabile și generoase. Venus are asupra Balanţelor un impact deosebit. Ea le oferă nativilor din Balanţă o anumită pasivitate faţă de forţele destinului. Balanţa nu va interveni niciodată în forţă pentru a rezolva o problemă în interes personal sau pentru a profita de slăbiciunea altei persoane.

Zodia Scorpion este guvernată de planeta Pluton

Scorpionii se nasc sub influenţa lui Pluton, zeul roman al Morţii și al Lumii de Dincolo. Pluton era moştenitorul bogăţiilor pământene, judecătorul sever şi imparţial, care te ajuta să treci pragul vieţii. Influența lui Pluton înseamnă degenerare şi regenerare, transformare, moarte şi renaştere, unitate, cooperare, dictatură şi dispariţie. Dintre planetele zodiilor, Pluton este cea care emană în egală măsură forţă distructivă, dar şi energie vitală.  Scorpionii sunt oameni cu totul deosebiţi. Pluton le conferă o anumită forţă întunecată care poate fi luminată doar de iubire. Scorpionii nu sunt fericiţi decât dacă sunt iubiţi sincer de familie şi de partenerii lor de viaţă. Nici averile, nici premiile, nici laudele nu contează atât de mult pentru ei ca iubirea. 

Planetele zodiilor. Care sunt guvernatorii zodiilor si cum sunt influentate acestea
Planetele zodiilor. Care sunt guvernatorii zodiilor si cum sunt influentate acestea[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Horoscop 2022 Săgetător. Evoluție și dorințe îndeplinite

Zodia Săgetător este guvernata de planeta Jupiter 

Nativii sagetator sunt domanți de influențele planetei Jupiter, considerată planeta înţelepciunii şi a curajului. Jupiter îi ajută pe Săgetători să se maturizeze, să înveţe din experienţele prin care trec şi să accepte anumite reguli sociale. Jupiter îi ajută pe nativii celei de-a noua zodii să fie cât mai sociabili şi comunicativi, să împartă cu cei dragi şi să iubească. Jupiter era, în mitologia romană, marele Zeu căruia i se închinau toţi ceilalţi. El guverna asupra universului cu grandoare și forță, dar fugea uneori de pe tron căutând o clipă de distracţie pe Pământ. Îi plăcea să îşi ascundă adevărata identitate pentru a seduce femeile frumoase, iar când se plictisea, se juca nemilos cu destinul muritorilor. De aici moştenesc nativii zodiei înclinaţia către flirt, seducţie, jocuri şi situaţii periculoase. Jupiter era, în mitologia romană, marele Zeu căruia i se închinau toţi ceilalţi. El guverna asupra universului cu grandoare și forță, dar fugea uneori de pe tron căutând o clipă de distracţie pe Pământ. Îi plăcea să îşi ascundă adevărata identitate pentru a seduce femeile frumoase, iar când se plictisea, se juca nemilos cu destinul muritorilor.

Zodia Capricorn este guvernată de planeta Saturn

Capricornii sunt guvernaţi de planeta Saturn. Aceasta planeta era considerată în cele mai vechi timpuri Planeta Destinului. Saturn este singura dintre planetele zodiilor care arată obstacolele şi restricţiile ivite în calea fiecăruia dintre noi. Pe Capricorni îi ajută să aleagă calea cea mai bună, îi avertizează să se ferească de pericole și să își conducă viața cât mai sigur și drept. Saturn guvernează Casa a zecea a zodiacului, Casa realizărilor sociale şi profesionale, a carierei şi a succesului public. Ea reflectă permanenta grijă a Capricornilor de a-şi depăşi condiţia socială şi de a fi admiraţi şi respectaţi pe plan profesional. Planeta Capricornilor şi-a primit numele de la zeul roman al agriculturii şi civilizaţiei, cel care ne-a transmis primele reguli sociale, valorile familiei şi disciplina. Nativii zodiei pe care o guvernează sunt cei mai supuşi tradiţiilor şi conformismului.

Zodia Vărsător este guvernată de planeta Uranus

Vărsătorii sunt influențați de planeta Uranus, o planetă ascunsa de umbre albastre și simbolul cerului întunecat. În mitologia greacă, Uranus era unul dintre zeii supremi, cel care a dat naştere Timpului (Cronos) şi Titanilor, predecesorii tuturor celorlalţi zei din Olimp. Această planetă este asociată, în astrologie, cu intelectul, progresul, aspirațiile înalte şi chiar genialitatea.  Uranus îi înzestrează pe Vărsători cu trăsături de caracter deosebite. Se remarcă, în primul rând, printr-o inteligenţă vie şi o mare pasiune pentru cultură. Vărsătorii nu au înclinaţii artistice, dar pot fi mari melomani, iubitori de arte plastice şi cinematografie. Planeta Vărsătorilor are şi o influenţă pe care nativii zodiei nu o pot stăpâni. Din umbra lui Uranus se conturează natura rebelă a Vărsătorilor.

Planetele zodiilor. Care sunt guvernatorii zodiilor si cum sunt influentate acestea
Planetele zodiilor. Care sunt guvernatorii zodiilor si cum sunt influentate acestea[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Horoscop 2022 Scorpion. Schimbări majore în viața acestui nativ

Zodia Pești este guvernată de planeta Neptun 

Zodia Pești este dominată de tridentul lui Neptun, zeul mărilor şi al oceanelor, ascundea o forţă devastatoare, întunecată şi misterioasă. Cu toate acestea, zeul apelor a demonstrat adeseori, în mitologie, că poate fi sensibil şi plin de compasiune. Influenţa lui bună asupra nativilor din Peşti este legată de sufletul lor bun şi prietenos. Nativii Pești au un caracter frumos, sunt sociabili, dar totodată alunecoși, pentru că niciodată nu știi ce decizii pot lua cu viața lor.  Neptun guvernează cea de-a douăsprezecea casă a zodiacului, Casa subconştientului, de aceea el reprezintă sufletul, imaginaţia, forţa interioară, în opoziţie cu trupul, logica şi puterea fizică. Sub îndemnul lui Neptun, Peştii se simt atraşi fie de ştiinţele oculte, de astrologie şi de misticism, fie de religie. Ei simt nevoia să cerceteze ceea ce trece dincolo de sufletul şi înţelegerea umană.

Ce rol au guvernatorii zodiilor

Planetele guvernatoare ale zodiilor au rol de entități care modelează personalitatea zodiilor pe care le stăpânesc. Acestea nu trebuie interpretate drept planetele cosmice din astronomie, ci drept simboluri înzestrate cu anumite însușiri, în funcție de constelația pe care o constituie pe cer.

Astfel, la început, planetelor zodiilor erau doar 7 la număr, și anume planetele sau aștrii pe care vechii astrologi le puteau observa cu ochiul liber. Acestea 7 au fost: Soarele, Luna, Marte, Venus, Mercur, Saturn și Jupiter. Ulterior, pe măsură ce multe alte planete au fost descoperite cu ajutorul tehnologiei moderne, astrologia a adoptat alte trei planete pe care le-a inclus pe harta zodiacului: Neptun, Pluton și Uranus.

Citeste si: Cine a inventat absorbantele. Femeile din înalta societate foloseau absorbante făcute din bureți sau blănuri de animale- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Shakira, în lacrimi din cauza lui Pique! Cât de rău o trata fotbalistul pe cantareata în public- radioimpuls.ro

După cum stim, în astronomie, Luna nu este o planetă, și nici Soarele. Luna este satelitul natural al Pământului, iar Soarele nu este o planetă, ci o stea. Dar în astrologie și în zodiac, Luna este un simbol, la fel ca și Soarele și, datorită faptului că ambele radiază lumină, sunt numite Luminarii.

Citeste si: Horoscop 2022 Capricorn. Te așteaptă o nouă călătorie în jurul relațiilor și al muncii intense

De asemenea, semnificațiile planetelor în astrologie leagă legendele și poveștile antice cu semnificația marilor constelații în care se găsesc aceste planete. Nativii zodiilor respective sunt adesea caracterizați prin vechile semnificații pe care le aveau, spre exemplu, constelația Gemenilor sau constelația Fecioarei. Astfel, pentru fiecare zodie în parte, planetele sau aștrii guvernatori ai constelațiilor respective jucau rolul unui mentor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si