Potrivit datelor obținute în cadrul sondajului IRES, 79% dintre participanţii la studiu au declarat că urmăresc personal evenimentele războiului din Ucraina, iar 21% că nu fac acest lucru. De asemenea, 19% dintre cei chestionaţi au afirmat că teama este sentimentul cel mai puternic pe care îl au în legătură cu atacurile armate din țara vecină, 17%- compasiune/empatie, iar 11% resimt tristeţe, arată sondajului menționat anterior, citat de Agerpres.

Citeste si: Vladimir Putin i-a transmis premierului italian, Mario Draghi, că nu este momentul pentru încetarea focului în Ucraina

Dintre cei participanții la sondaj, 60% au susținut că le este teamă că România este în pericol de a intra într-un conflict armat cu Rusia, ținând cont de atacurile rusești din Ucraina, iar 39% nu se tem de acest lucru.

Ce ar face românii dacă în țara noastră ar porni un conflict armat

Majoritatea impresionantă a participanților sondajului- 96%- au afirmat că țara noastră ar trebui să sprijine refugiaţii ucraineni, 38% au fost de acord cu ideea de trimitere de armament în Ucraina, în timp ce 21% au declarat că România ar trebui să intervină militar în sprijinul Ucrainei.

Citeste si: Soldații ruși de la Cernobîl sunt tratați pentru otrăvire cu radiații în Belarus

În opinia a 77% dintre subiecți, NATO este capabilă să facă faţă unui atac al Rusiei împotriva unor ţări membre ale alianţei din regiune, iar 20% nu cred acest lucru.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Chestionați ce ar face dacă în ţara noastră ar izbucni un conflict armat, 14% dintre participanții la sondaj au răspuns că ar încerca să părăsească ţara, 27%- ar rămâne să lupte, 36%- ar rămâne şi s-ar adăposti, iar 20% nu ar face nimic deosebit.

Citeste si: Vladimir Putin a semnat un ordin pentru înrolarea a 135.000 de recruți. Ministerul rus al apărării susține că recrutarea nu are nicio legătură cu Ucraina

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 11- 17 martie, pe un eşantion de 1.051 de persoane cu vârsta peste 18 ani şi are o eroare maximă tolerată de 3,1%.

Război în Ucraina, ziua 36. Prima reacţie a Kremlinului după ce americanii au spus că liderii armatei ruse îl mint pe Putin: "Suntem îngrijoraţi" 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului se declară   "îngrijorat"   de faptul că oficialii de rang înalt de la Washington  "nu au habar de ce se întâmplă cu adevărat la Kremlin", notează  Interfax.

Citeste si:  Rusia este îngrijorată că Washingtonul nu este cu adevărat informat de ceea ce se întâmplă la Kremlin: ,,Acest lucru poate duce la decizii eronate din partea SUA”

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

"Acest lucru ne provoacă îngrijorare. Se pare că nici Departamentul de Stat, nici Pentagonul nu au informații reale despre ceea ce se întâmplă la Kremlin. Pur și simplu nu înțeleg ce se întâmplă la Kremlin. Nu îl înțeleg pe președintele Putin. Nu înțeleg mecanismul de luare a deciziilor. Ei nu înțeleg stilul muncii noastre",  a declarat Dmitri Peskov.

Reacţia purtătorului de cuvânt de la Kremlin  vine ca răspuns la informațiile conform cărora președintele Vladimir Putin ar fi dezinformat de către consilierii săi cu privire la cât de prost merge de fapt războiul din Ucraina.

Citeste si: Zelenski vorbește luni în Parlamentul României- deputat PNL


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si