Proiectul de lege care vizează creşterea cuantumului tichetelor de grădiniţă de la 50 la 100 de lei a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Citeste si: Schimbare bombă: Cum vor fi acordate tichetele

Proiectul, iniţiat de către 53 de parlamentari PSD, PNL, USR, UDMR, ALDE, minorităţi şi neafiliaţi, modifică Legea nr. 248 din 28 octombrie 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| After school cu bani de la stat. Ce sume vor primi lunar părinții elevilor

„Este vorba de o iniţiativă care introduce trei noutăţi faţă de forma în vigoare a legii. Pe de o parte, este vorba de creşterea cuantumului acestor tichete de grădiniţă de la 50 la 100 de lei. Pe de altă parte, este vorba de creşterea pragului de eligibilitate a acestui beneficiu social de la 284 la 580 de lei. În al treilea rând, este vorba de o unificare a acestui beneficiu cu ajutorul pentru sprijinirea familiei, pentru o debirocratizare, în aşa fel încât să nu mai fie nevoie să depună un dosar separat, ci doar să se aducă o adeverinţă de la

grădiniţă, pentru că aceste beneficii sunt condiţionate de prezenţa copiilor la grădiniţă”, a precizat deputatul Florin Manole (PSD), iniţiator, în cadrul dezbaterilor din comisie.

Citeste si: Tichetele de masă cresc la 20 de lei: Decizie de ultimă oră

El a menţionat că autoritatea publică locală şi conducerea grădiniţelor vor avea obligaţia să promoveze prevederile actului normativ, menţionând că în prezent „mai puţin de jumătate dintre potenţialii beneficiari” beneficiază de avantajele oferite de lege, din cauza lipsei de informare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si