Dr Nicolae Florin Olteanu, sau "Tata Olteanu" cum îl alintau cei care l-au cunoscut și au muncit alături de el, a fost unul dintre cei mai cunoscuți  medici din Brașov, fostul șef al Serviciului Județean de Ambulanță. El a salvat mii de vieți de-a lungul carierei la SAJ Brașov și și-a dedicat toată viața meseriei sale, pe care a iubit-o mai mult decât orice.

Citeste si: A murit de COVID la cumpărături

Dr. Nicolae Olteanu, o viață dedicată salvării de vieți

Dr Nicolae Florin Olteanu, fost coordonator al Serviciul de Ambulanță al Județului Brașov până la pensionarea sa în mai anul trecut, a salvat mii de vieți în cei 28 de ani petrecuți la „Salvare“, dintre cei 35 de ani cât a practicat medicina.

Citeste si: VIDEO| Caz tulburător la Iași. O femeie de 38 de ani, bolnavă de COVID, a murit la cumpărături, după ce s-a tratat 10 zile "de gripă"

"A devenit o legendă ca salvator, un model, un mentor și, mai presus de toate, a fost un om generos, ce s-a dăruit tuturor, cu o foarte mare modestie, făcând din Serviciul de Ambulanță o mare familie, în care era iubit și apreciat", au scris pe Facebook cei care au lucrat sub conducerea sa.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Moment emoționant la ieșirea la pensie

Medicul Nicolae Olteanu a devenit celebru în mediul online anul trecut, atunci când, pe 21 mai, s-a întors din ultima sa cursă înainte de pensionare, iar colegii săi i-au pregătit o mare surpriză, potrivit DC News.

Colegii mai tineri l-au primit cu brațele deschise și i-au mulțumit pentru lecțiile de viață oferite și i-au oferit ultimul moment al carierei sale în Apața, locul din care și-a început activitatea în medicină pentru prima dată.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În luna mai a anului trecut a făcut ultima cursă ca medic pe ambulanță și de atunci își dorea să cutreiere munții, pentru că avea o mare pasiune. Nu a putut să o fructifice până acum, pentru că a muncit mult și a ținut la cariera sa și niciodată nu s-a abătut de la acest drum.

„Salvatorul a mii de vieți. A plecat. O să vadă munții de sus"

Fiica sa a fost cea care a făcut anunțul trist, printr-o postare pe rețelele de socializare. Aceasta și-ar fi dorit să îl mai aibă alături pe tatăl său și să îl vadă cum se bucură de pensionare, perioadă pe care nu a mai apucat-o decât un an. Familia este complet răpusă de durere și nu înțelege cum de s-a ajuns aici.

„Salvatorul a mii de vieți. A plecat. O să vadă munții de sus. Munții pe care i-a iubit așa de mult! Și pe noi, copiii lui, pe care o să ne iubească din cer. Drum lin, Tata! Te vom iubi mereu! Doctor Nicolae Florin Olteanu 6.03.1954 – 2.11.2021”, a scris fiica doctorului Olteanu, pe pagina ei de Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si