Academia SRI va fi dotată cu mese de biliard, baruri şi televizoare 4k! Investiţia este de peste 20 de milioane de lei!

Nu mai e un secret că academia SRI va fi dotată cu mese de biliard, baruri şi televizoare 4k.

Matei Vaihan, miercuri 17 aprilie 2019 , 08:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

E clar că academia SRI va fi dotată cu mese de biliard, baruri şi televizoare 4k. “Compania Naţională de Investiţii (CNI) va plăti peste 20 de milioane de lei pentru modernizarea unui corp de clădire al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, instituţie din cadrul SRI. Deşi se presupune că CNI cheltuieşte banii pentru programe de interes public, precum şcoli, sisteme de canalizare sau săli de sport în zone defavorizate, în acest caz fondurile statului se vor duce pe achiziţia de televizoare 4K, mese de biliard şi baruri de lemn cu o lungime de 10 metri. Sunt doar câteva dintre produsele de lux cu care Academia SRI va fi dotată din bani publici, în urma unei proceduri de achiziţie derulate în timp-record. Spre comparaţie, un centru de radioterapie salvator de vieţi, precum cel inaugurat recent la Baia Mare, a fost gata în doi ani şi a costat jumătate din cât s-a alocat acum confortului SRI”, a relatat Jurnalul naţional. (vezi motivul pentru care fiul milionarului Micula crede că e urmărit de Serviciile Secrete)

Citeste si: Gabriel Oprea și-a băgat ginerele pe listele UNPR pentru europarlamentare! Ce avere are acum fiica politicianului și soțul ei? EXCLUSIV

Academia SRI va fi dotată cu mese de biliard, baruri şi televizoare 4k: "Lucrările constau în construirea încă unui etaj"

“CNI a atribuit pe 10 aprilie un contract pentru „proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia de lucrări pentru obiectivul de investiţii: Reabilitare, consolidare şi modernizare prin extindere şi adaptare funcţională corp spaţii de hrănire - C26 - Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, oraşul Otopeni, Şoseaua Odăi nr. 20, judeţul Ilfov”. Contractul a fost încheiat în urma unei proceduri simplificate de achiziţie, iniţiată pe 27 noiembrie 2018, şi are o durată de realizare de 36 de luni, la care se adaugă o garanţie de 60 de luni. Câştigătoare a fost desemnată o asociere alcătuită din nu mai puţin de 10 firme, având ca lider Hidro Salt B92 SRL din Bucureşti, reprezentată de Deugene Băiculescu. Valoarea totală a înţelegerii este de 20.251.237,57 lei, fără TVA. Lucrările constau în construirea încă unui etaj la corpul C26, care adăposteşte spaţiile de hrănire ale Academiei SRI, cu deservirea a circa 400 de persoane, studenţi şi cadre didactice”, a mai dezvăluit ziarul.

Academia SRI va fi dotată cu mese de biliard, baruri şi televizoare 4k: "Mobilierul cumpărat cu atâtea milioane de euro din bani publici este şi mai impresionant" 

Se ştie că academia SRI va fi dotată cu mese de biliard, baruri şi televizoare 4k. “Lista dotărilor pe care CNI le cumpără pentru SRI este însă absolut impresionantă. Printre sutele de echipamente de bucătărie, profesionale şi de ultimă generaţie, se află o maşină de curăţat cartofi cu o productivitate de 450 de kilograme pe oră, maşini de tăiat verdeaţa, zeci de dulapuri frigorifice, sterilizatoare cu raze ultraviolete, grătare cu rocă vulcanică, camere frigorifice, cuptoare combi steamer cu injecţie, maşini de gătit, maşini de preparare paste, friteuse, maşini de spălat vase, rafturi şi vitrine calde şi frigorifice etc. Iar mobilierul cumpărat cu atâtea milioane de euro din bani publici este şi mai impresionant: opt canapele din lemn masiv, 114 fotolii, zeci de măsuţe de cafea, comode şi scaune, de asemenea din lemn masiv, mese şi scaune de bar, dar şi 17 televizoare 4K, cu wi-fi inclus, USB, LAN, Miracast de 65 şi 55 inch (165, respectiv 140 centimetri diagonală). Pe lista dotărilor se mai află două baruri din lemn masiv, din care unul cu o lungime de 10 metri, dar şi trei mese de biliard.  SRI are un buget anual de peste jumătate de miliard de euro, dar se dotează cu echipamente şi mobilier de lux tot din banii publici, destinaţi proiectelor sociale”, a mai scris Jurnalul naţional.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si