A fost activat Planul Roșu de Intervenție în Constanța, după ce a avut loc un cumplit accident rutier între un autocar care transporta 57 de cetățeni de origine ucraineană, cei mai mulți dintre aceștia cu vârste de până în 18 ani, și un TIR. Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, între Tariverde și Baia.

Dintre cele peste 50 de persoane implicate în accidentul rutier, 42 dintre acestea sunt minori și 15 adulți.

Din nefericire, 13 copii și două persoane adulte au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Activat inițial la ora 03:28, Planul Roșu de Intervenție a fost anulat aproape de 6 dimineața, respectiv la 05:45.

„În autocar se află 57 persoane cetăţenie ucraineană- 42 minori și 15 adulți. Dintre acestea, 15 persoane (2 adulți şi 13 copii) au nevoie de îngrijiri medicale (pe Cod Verde). Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Citește și: Incident grav între China și Filipine. Două nave s-au ciocnit în apele disputate din Marea Chinei de Sud. Ce urmează?

Oamenii legii au deschis un dosar penal

În cauză, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. În urma accidentului, autoritățile au precizat că 49 de persoane, adulți și copii, au fost transportați cu microbuze și duși la sala de sport din Năvodari, de acolo de unde vor fi preluați ulterior de un alt autocar.

„Zece adulți și 39 de copii au fost preluați de microbuze și au fost transportați la sala de sport din Năvodari, de unde vor fi preluați de un alt autocar”, conform ISU Dobrogea.

Citește și: El este tânărul mort în accidentul din Vâlcea! Viorel revenise din străinătate și mai avea 7 km până acasă

Oamenii legii au venit cu precizarea conform căreia cele două vehicule circulau în aceeași direcție, respectiv spre municipiul Constanța. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest și drugtest, confirmându-se faptul că rezultatul este negativ.

„Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi cu cel din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezenţă a substanţelor psihoactive, rezultatele fiind negativ", au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si