În localitatea prahoveană Brazi au fost montate 11 stații de autobuz identice cu cele din Dubai, fiind una dintre cele mai bogate comune din țară.

Citește și: VIDEO Primul autobuz din lume fără șofer: „Acesta este viitorul”

Investiția a fost de peste 50.000 de euro

În realitate, stațiile au costate 8.000 de euro fiecare și sunt dotate cu aer condiționat, uși glisante și monitor cu flux de informații despre activitatea primăriei.

Noile mijloace de transport vin după ce localnicii au primit bani de tratament pentru fertilizare în vitro, 2.500 de lei cadou pentru nuntă și 1.500 de lei la botez, din banii de la bugetul local.

Valoarea totală a proiectului a costat aproximativ 100.000 de euro.

Până acum ceva vreme, stațiile nu puteau fi utilizate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

„Nu au fost racordate la curentul electric. Noi am plătit tot, doar că Electrica trebuie să vină să monteze contoarele. Mi-au zis că se mută dintr-un sediu într-altul şi că mai durează. Sper ca în maxim două săptămâni să dăm drumul la staţii”

, spunea Radu Leonaş, primarul comunei Brazi, în urmă cu ceva timp.

Până să fie folosite, stațiile nu le-au fost de folos navetiștilor, dat fiind faptul că până s-au dat în funcțiune, cetățenii au așteptat autobuzul tot pe marginea drumului.

Citește și: Mai multe firme de transport au fost sancționate de către comisarii ANPC

Stațiile sunt monitorizate pentru a nu fi deteriorate

Primarul s-a asigurat că niciun golan din comună nu va distruge noile achiziții, astfel încât a semnat un contract cu o firmă de asigurări.

„Toate staţiile sunt monitorizate. Am cel puţin două monitoare pe fiecare staţie şi nu are cum să ne scape dacă un răuvoitor face anumite lucruri care nu sunt normale. Mă gândesc de asemenea să le fac şi asigurare pentru că este posibil să apară diverşi cetăţeni care să distrugă şi să nu aibă bani să pltăească”, a explicat primarul.

Cele 11 stații au rolul de a proteja navetiștii de caniculă, ploi, ger, dar și de furnizarea informațiilor despre proiectele locale. Așadar, pe fiecare monitor ar trebui să curgă un flux de știri locale pentru ca oamenii să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în comunitatea lor.

Înainte de a fi date în funcțiune noile stații de autobuz, primarul a făcut niște exerciții de inițiere a cetățenilor în tainele tehnologiei.

Citește și: VIDEO |Amendă de 9.000 de lei pentru un operator de transport, după ce a înghesuit până la 30 de elevi într-un microbuz de 14 locuri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si