Aceasta este localitatea in care nimeni nu a promovat la Capacitate si la Bacalaureat: "A le spune profesorilor 'Rusine!' e prea mult"

Dupa dezastrul de la Capacitate si Bacalaureat, unde niciun elev n-a promovat examenele, primarul comunei mehedinti Sisesti vrea sa desfiinteze liceul Teoretic "Gheorghe Ionescu Sisesti".

Author: V.P. joi 06 iulie 2017 , 15:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Primarul comunei din judetul Mehedinti, Marian Raducan, este

foarte dezamagit de esecul elevilor din localitatea lui. Dupa ce niciun absolvent de clasa a VIII-a nu a promovat Capacitate, niciun elev de clasa a XII-a nu a promovat nici BAC-ul.

Primarul este extrem de suparat si spune ca vrea sa desfiinteze liceul din localitate, scrie adevarul.ro.

"Pentru cadrele didactice din cadrul Liceului Gheorghe Ionescu Sisesti cred ca a le spune RUSINE e prea mult! Capacitate 0 elevi care au obtinut o medie de 5, Bacalaureat 0 elevi care au obtinut promovarea! Atunci, intreb, de ce se mai prezinta acesti dascali, daca putem sa le mai spunem dascali, la Liceul Teoretic Gheorghe Ionescu sisesti? Doar ca sa le platim naveta din banii localnicillor, doar sa o ia la fuga la ora

14 spre microbuzul pus la dispozitie gratuit ca sa vina sa-si ridice salariile?", a scris primarul, suparat pe Facebook.

"O sa facem o analiza clara si obiectiva, sa vedem exact ce este de facut in continuare, dar asteptam rezultatele finale si vedem la momentul bilantuului daca isi mentin procentul acesta de 0 la suta. Oricum trebuie intervenit nu doar aici, din punctul meu de vedere este o problema si acolo unde au rezultate de 50 la suta. Este cert ca vom lua masuri, rezultatele vorbesc.(...) La sisesti, elevii au conditii dupa standarde europene, din partea dumnealui (n.r. primarului din sisesti) au fost facute eforturi considerabile", declara inspectorul scolar general Mirela Pintea. Consiliul Local poate reorganiza reteaua scolara.

" Cred ca a venit momentul ca acestor dascali sa li se inchida usa la Liceul din sisesti prin retragerea sustinerii de catre comunitatea locala, a Consiliului Local. Promit ca voi incepe demersurile catre ISJ Mehedinti, Consiliul Judetean Mehedinti, Institutia Prefectului ca aceasta unitate sa revina la rang de scoala generala! Vina o poarta parintii, elevii, dar in primul rand <dascalii> care nu fac cinste acestei unitati", a mai scris primarul.

FOTO Alexandra Georgescu

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si