
1 din 2 | Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciunea pe care să o rostești în această zi de sărbătoare

2 din 2 | Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciunea pe care să o rostești în această zi de sărbătoare
Acoperământul Maicii Domnului. Prima sărbătoare marcată cu o cruce roșie în calendarul creștin ortodox al lunii octombrie este reprezentată de Acoperământul Maicii Domnului. Astfel, aceasta este prăznuită în data de 1 octombrie 2019. Ce rugăciune se rostește în această zi sfântă?
Iată rugăciunea pe care e bine să o rostești în această zi sfântă!
Ce reprezintă Acoperămantul Maicii Domnului, sărbătoarea creștinilor din 1 octombrie
Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea prăznuită de Biserica Ortodoxă, în amintirea arătării Maicii Domnului în biserică din Vlaherne. Astfel, în data de 1 octombrie 911, se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetății care era asediată.
Istoria acestei sărbători spune că la ora patru dimineaţa, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în vazduh şi rugându-se cu lacrimi.
Citeste si: Pelerinaj Sf Parascheva 2021: În ce perioadă puteţi merge la Iaşi?
Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciunea pe care să o rostești în această zi de sărbătoare
Citeste si: Calendar ortodox decembrie 2021: În ce zi a săptămânii este Crăciunul şi câte zile libere vom avea?
Acoperamantul Maicii Domnului este sărbătoarea care ne amintește ca prin rugăciune și milostenie, putem primi în greutăţile vieţii noastre, ajutorul Maicii Domnului, potrivit crestinortodox. Totodată, pe 1 octombrie este si Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice.
Aceasta a fost stabilita in mod oficial in sesiunea ONU din decembrie 1991, la propunerea lui Arghir Anastasios, profesor la Universitatea din Atena.Rugăciunea care se rostește în sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului
„Acoperă-ne pe noi cu Acoperământul tău, Preasfântă Fecioară, în ziua răutăţilor noastre. Acoperă-ne în toate zilele noastre și, mai ales în ziua cea rea, când sufletul de trup se va despărţi, de faţă să ne stai întru ajutor şi să ne acoperi pe noi de duhurile cele rele din văzduh, de sub cer şi din ziua înfricoşătoarei judecăţi. Să ne acoperi pe noi întru ascunsul Acoperământului tău”.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.