Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pe 1 octombrie! Ce să nu faci NICIODATĂ azi!

Acoperământul Maicii Domnului. Creștinii ortodocși sărbătoresc, pe 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului

E.T., marți 01 octombrie 2019 , 14:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acoperământul Maicii Domnului. Creștinii ortodocși sărbătoresc, pe 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoarea amintește de arătarea Maicii Domnului în biserica din Vlaherne. Pe 1 octombrie în anul 911, se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetății care era asediată. La ora patru dimineata, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh și rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii. Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul său iubit, Epifanie: „O vezi, frate, pe Imparateasa si Doamna tuturor cum se roaga pentru intreaga lume?” Iar Epifanie a zis: „O vad, Parinte, si ma minunez!”.

Citeste si: Sărbătoare mare miercuri. Mulți români poartă numele acestui sfânt

Citeste si: 1 octombrie sărbătoare mare pentru creștinii de pretutindeni. Cruce roşie, închinată Maicii Domnului

Citeste si: Sărbătoare mare duminică. Un sfânt important apare în calendar. Mulți români îi poartă numele

Acoperământul Maicii Domnului. Acesta este evenimentul pe care îl prăznuieste Biserica pe 1 octombrie, spre a ne aminti că prin rugăciune putem primi și noi, în greutățile vietii noastre, neîncetatul ajutor al Maicii Domnului. Sărbătoarea ”Acoperământul Maicii Domnului” este marcată în calendar cu cruce roșie.

Cum să te rogi Maicii Domnului în ziua de 1 octombrie

”Măicuța noastră cea bună, stăpână de Dumnezeu Născătoare, acoperă-ne cu Cinstitul Tău Acoperământ, izbăvește-ne de tot răul și roagă pe Fiul Tău și Dumnezeul Nostru să mântuiască sufletele noastre. Amin!”

Tradiții și superstiții de Acoperământul Maicii Domnului

- persoanele care se tund nu trebuie să arunce sau să ardă părul, fiindcă ar putea fi luat de vrăjitoare, care vor face farmece

- gospodinele prepară plăcinte de post, cu mere sau dovleac

- vitele trebuie stropite cu apă sfințită, pentru a fi ferite de boli pe timpul iernii

Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului este marcată în calendar cu cruce roșie. În această zi credincioșii nu au voie să muncească, să spele sau să facă curățenie prin gospodării. Există o credință printre bătrânele de la țară, conform căreia, dacă este tăiat azi, părul rămâne în legătură cu corpul. Din acest motiv nu trebuie aruncat și nici ars, fiindcă poate fi luat de vrăjitoare sau de oamenii răi, care fac diverse farmece.  În ziua prăznuirii Acoperământului Maicii Domnului nu se mănâncă de dulce. Cei care își doresc să fie sănătoși și feriți de rele țin post.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si