Sfântul Cipria s-a născur în provincia Cartagena, aproximativ în anul 210, într-o familie de nobili păgâni.
Despre tinerețea sau educația acestuia nu se cunosc multe lucruri. La 35 de ani se convertește la creștinism și primește de la bunul Dumnezeu: castitatea și dragostea. În anul 247 acesta este hironit preot, odată cu încetarea din viață a Episcopului Donatus. Doi ani mai târziu Ciprian devine Episcop al Cartaginei, ocupându-se de disciplină în Biserică și oferind mare importantă ascultării.
Citeste si: 1 octombrie sărbătoare mare pentru creștinii de pretutindeni. Cruce roşie, închinată Maicii Domnului
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Ce îi pregătește Călin Georgescu democrației din România: „Nu vor mai fi partide politice în această țară. Niciunul!”- antena3.ro
Citeste si: Rezultate renumărare voturi. Lasconi și Ciolacu, despărtiți acum de peste 4.000 de voturi. USR acuză nereguli. Date parțiale- stirileprotv.ro
În timpul împăratului Deciu numărul creștinilor a scăzut, iar Sf Ciprian adecis să se retragă timp de 15 luni în ascuns pentru a nu tulbura liniștea din țară. Acesta a decis ca penitența să fie regulă generală pentru reintegrarea păgânilor la ceștinism.
În perioadă 252-254 când s-au intensificat din nou persecuțiile, iar Ciprian s-a implicat enorm de mult săvârșind nenumărate acte de milostenie și întrajutorare creștină.
Citeste si: Sărbătoare mare duminică. Un sfânt important apare în calendar. Mulți români îi poartă numele Sfântul Ciprian este exilat la Curubis în luna august 256. În 257 este chemat din exil pentru a fi convertit la păgânism. Pentru că Galeriu Maximus nu reușește să-l lepede de Dumnezeu, îl execută cu sabia pe Sf Ciprian, pe 14 septembrie 258, scrie a1.ro.