Actorul Dragoș Pâslaru, devenit călugăr, e acum starețul unei mănăstiri dedicate artiștilor

A fost actor, a devenit călugărul Valerian, acum este starețul unei mănăstiri din Vâlcea. Puțini sunt cei care îl mai recunosc în monahul bătrân, slab și gârbovit, pe fostul actor Dragoș Pâslaru.

Author: C.L. duminică 22 septembrie 2019 , 22:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Povestea lui Dragoș Pâslaru, primul actor despre care s-a aflat că a renunțat la scenă pentru viața în sihăstrie pe Muntele Athos, i-a marcat pe mulți.

De-a lungul anilor, alți câțiva actori, i-au urmat calea, dar nu atât de drastic, nu s-au despărțit de lume. După ani lungi și grei petrecuți pe Muntele Athos, părintele Valerian s-a întors în țară. S-a retras la un schit părăsit din Vâlcea, pe care l-a refăcut și care acum îi este nu doar casă, ci și locul unde acesta slujește. Pentru că de ceva timp, Părintele Valerian este starețul acelui loc, care a devenit Mănăstirea Sf Mc Filimon din comuna Golești de Vâlcea, mănăstire înființată chiar de acesta și care poartă numele sfântului considerat ocrotitorul artiștilor.

Citeste si: Arsenie Boca, la un pas să fie declarat sfânt. Cine ia decizia

 

Părintele Valerian, fostul actor Dragoș Pîslaru, despre cum a devenit stareț de mănăstire

Și astfel, cel care a început ca actorul Dragoș Pâslaru, este azi, la 68 de ani, cumva reîntors la prima sa iubire, actoria.

”Și eu am gustat din bășica de săpun a gloriei, dar am avut parte de niște oameni minunați lângă mine. Și datorită bunătății lor, profesionalismului, dragostei pentru adevăr, chiar dacă printre noi erau securiști și informatory, pentru teatru eram laolaltă, CCredința lor mi-a arătat drumul acesta pe care m-a chemat Dumnezeu și pe care-l urmez. Așa a vrut El să apar aici și ei (nr. artiștii) să aibă astăzi o mănăstire”, a povestit Părintele Valerian.

Citeste si: Mihai Neşu a descoperit credinţa ortodoxă la o mânăstire din deşertul Arizona! Cum l-a învăţat un preot să îşi salveze sufletul după ce a paralizat!

De altfel,  în urmă cu aproape un an, părintele Valerian a preluat bisericuţa de lângă Golești și a început să o renoveze singur. Tot prietenii săi actori, Magda Catone, Manuela Hărăbor, Carmen Tănase și Silviu Biriș i-au sărit în ajutor.

Dragoș Pâslaru era un actor celebru înainte de 1989. Din 1990 a hotărât să renunțe la cele lumești și să se retragă în munți, la o mănăstire. Anii petrecuți departe de lume și-au pus însă amprenta pe chipul și trupul fostului actor.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si