Orice acțiuni din teritoriul ocupat temporar al Moldovei, Transnistria, care vor amenința Ucraina, vor primi un răspuns adecvat, dar trebuie evitată destabilizarea în această regiune- a declarat președintele Volodimir Zelenski în cadrul unei întâlniri cu presa după primirea Maiei Sandu, la Kiev.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, ziua 125. Cel puțin 16 morți în mall-ul din Kremenciuk bombardat de ruși. Se caută supraviețuitori sub dărâmături

Zelenski a spus că la întâlnirea cu omologul său din Republica Moldova s-a discutat problema amenințărilor din teritoriile ocupate temporar de Rusia, inclusiv Transnistria, potrivit site -ului președinției de la Kiev.

Zelenski: Vom răspunde cu lovituri în Transnistria

"Dacă se întâmplă asta, cred că este o greșeală globală. Primim anumite semnale, sunt neplăcute. Dar acești oameni din Transnistria ar trebui să știe: pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă. Și cu siguranță vom răspunde cu o lovitură”, a spus Volodimir Zelenski, răspunzând la întrebările jurnaliştilor dacă are informaţii despre o posibilă lovitură venită din Transnistria.

zelenski maia sandu kiev

Zelenski și Maia Sandu au discutat problema amenințărilor din teritoriile ocupate temporar de Rusia, inclusiv Transnistria

[Sursa foto: president.gov.ua]

În același timp, Zelenski a subliniat necesitatea menținerii unei situații stabile în regiune. "Cred că, în primul rând, cu toții ar trebui să facem eforturi pentru a preveni destabilizarea în regiune. Demonstrăm acest lucru în toate modurile posibile. În prezent luptăm cu Rusia pe pământul nostru, deși ați văzut lovituri repetate cu rachete și din Belarus", a spus el.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Aliatul lui Putin, Dmitri Medvedev, amenință NATO cu Al Treilea Război Mondial. "Va fi o catastrofă completă"

Liderul de la Kiev  a mai menționat că poporul belarus nu sprijină războiul împotriva Ucrainei, iar bombardamentele și atacurile de pe teritoriul Belarusului sunt efectuate de trupele ruse.

Maia Sandu, despre situația din Transnistria

Maia Sandu, la rândul ei, a menționat că Republica Moldova monitorizează situația din Transnistria și a dat asigurări că în cazul unor amenințări, țara ei își va informa partenerii.

"Am dori să ne asigurăm că nu există nicio situație care ar putea destabiliza situația. Instituțiile noastre continuă să monitorizeze situația și, desigur, dacă se întâmplă ceva care stârnește îngrijorare, vom lua măsuri și vom informa partenerii noștri", a spus Președintele Moldovei.

zelenski maia sandu

Zelenski si Maia Sandu, la conferința de presă de la Kiev

[Sursa foto: president.gov.ua]

Liderii UE au decis joi să acorde statutul de candidat oficial Ucrainei şi R. Moldova şi au declarat că sunt "gata să acorde statutul de candidat" Georgiei după punerea în practică a unor reforme importante. 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: Maia Sandu, vizită la Kiev, la doar o zi după atacul devastator al Rusiei

Maia Sandu a vizitat luni și locurile din Ucraina unde au avut loc crime de război. "Am vizitat orașele Borodyanka, Bucha și Irpin. Am rămas fără cuvinte în fața nivelului de violență și distrugere pe care l-am văzut. Este o tragedie de neimaginat", a declarat Maia Sandu pe pagina personală de Twitter.

maia sandu kiev zelenski

Maia Sandu, la discuții bilaterale la Kiev, cu Volodimir Zelenski, la câteva zile după anunțul UE privind ușa deschisă pentru Moldova și Ucraina

[Sursa foto: president.gov.ua]
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si