Adevărul despre creveţii prefierţi. Creveții se află printre cele mai consumate tipuri de crustacee, deoarece conțin cantități mari de nutrienți. Iată care sunt adevăratele beneficii ale creveţilor şi ce substanţe conţine acest aliment!
Află care sunt secretele creveţilor şi de ce au devenit din ce în ce mai populare rețetele cu creveți!
Creveţii sunt unul dintre cele mai populare alimente din categoria fructelor de mare. Mai mult, aceștia sunt bogaţi în proteine, nu conţin multe grăsimi saturate și sunt recomandaţi în orice dietă sănătoasă.
Ce substanţe conţin creveții?
Potrivit specialiștilor, creveții îți pot asigura nutrienţii necesari pentru a-ți da energie. Astfel, 100 de grame de creveţi îţi furnizează o jumătate din cantitatea de nutrienţi necesari pentru a avea energie întreaga zi. Creveţii sunt una dintre cele mai bune surse de proteine animale, alături de peştele alb.
Creveții nu au efecte nocive asupra nivelului de colesterol. Chiar dacă aceștia conţin grăsimi saturate, acestea sunt în cantităţi atât de mici, încât nu au efecte dăunătoare asupra organismului.
Acest aliment mai conține și fier, care este este foarte important pentru a preveni ridurile și îmbătrânirea prematură, prin acţiunea sa asupra radicalilor liberi din organism. Mai mult, are rolul de a stimula sistemul imunitar, în timp ce contribuie şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osos şi muscular.
De asemenea, creveți sunt bogaţi în seleniu, acesta fiind un element anticancerigen care acţionează în special în sensul inhibării celulelor cancerigene din colon şi din rect. Mai mult de atât, seleniul ajută la buna funcţionare a celulelor din ADN.
Beneficiile consumului de creveți
Astfel, o sută de grame de creveţi conțin o jumătate din cantitatea de nutrienţi necesari pentru a avea energie întreaga zi. Chiar dacă aceștia conţin grăsimi saturate, ele sunt în cantităţi atât de mici, încât nu au efecte nocive asupra organismului.
Totodată, acizii graşi Omega-3 se regăsesc în cantităţi mari în creveţi. Aceştia au beneficii atât în funcţionarea creierului, cât şi în cea a sistemului cardiovascular, notează eva.ro.
Creveții au proprietatea de a reduce bătăile inimii și de a împiedica stopurile cardiace. Având un conținut scăzut de colesterol, crevetii ajută la buna functionare a sistemului cardiovascular.
Deși bogați în proteine, creveții sunt foarte ușor de digerat și nu cauzează indigestii, pentru că sunt saraci în grasimi. Însă, ar trebui să verifici dacă ești sau nu alergic la una dintre componentele acestui aliment, deoarece consumul de creveți și fructe de mare are contraindicații pentru cei care suferăde alergii.
De asemenea, creveții se pot consuma cu orez, spanac, paste și multe alte alimente.
Citeste si: Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Cum se consumă?
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.