Trei rețete speciale cu broccoli
Trei rețete speciale cu broccoli. Broccoli este una dintre legumele care are multiple beneficii pentru sănătatea organismului, printre acestea se numără şi conţinutul ridicat de fier şi potasiu care ajută mai ales la combaterea anemiei şi a durerilor articulare. Vă prezentăm trei rețete delicioase cu broccoli, pe care cu siguranță le veți adora, datorită gustului savuros.

In articol:
Trei rețete speciale cu broccoli. De asemenea, broccoli conţine şi foarte mulţi nutrienţi.
În plus, broccoli se remarcă printr-un conţinut bogat de acid folic, fier şi vitamina A. Iată trei rețete simple și rapide cu broccoli!
Supă cremă de brocoli
Ingrediente:
1 buchet de brocoli
1 morcov
1/2 rădăcină de brocoli
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 linguri smântână
1 cartof
Citeste si: Trei reţete cu sfeclă roşie pentru iarnă: Beneficii imense multe pentru sănătate
Mod de prepaprare:
Mai întâi, se desface buchetul de brocoli în floricele mici, se toacă, la fel şi morcovul, rădăcina de pătrunjel, cartoful şi ceapa.
După care, într-o oală cu apă clocotindă se pun toate legumele, în afară de brocoli, pentru că acesta fierbe mai uşor.
Când legume sunt aproape gata, se adaugă şi brocoli. Se scot legumele când s-au fiert şi se păstrează puţină supă rămasă.
Apoi, într-o cratiţă, se topeşte o lingură de unt şi se prăjeşte puţin usturoiul zdrobit. Se adaugă o lingură de supă de legume, apoi se pun legumele.
Puneți tot amestecul într-un blender, împreună cu smântâna, sarea, piperul şi se mixează câte puţin, adăugând, la nevoie, supă de legume până ce consistenţa ajunge ca cea a unei smântâne.
Supa se serveşte cu crutoane şi opțional puţină boia dulce pe deasupra.
Broccoli gratinat cu brânză
Ingrediente:
2 căni de broccoli (200 g)
4 fâșii de bacon (100 g)
5 ouă de dimensiuni medii (300 g)
Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro
Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro
½ lingură de sare (15 g)
1 lingură de muștar (25 g)
2 căni de făină (200 g)
2 căni de brânză rasă (200 g)
1 cană de lapte integral (110 ml)
Citeste si: Ciorba rădăuţeană: Reţeta originală. Cum se prepară, de fapt?
Mod de preparare:
Începe prin a pune cele două căni de broccoli la fiert într-o cratiță cu apă. După ce apa dă în clocot, scoate bucățile de broccoli și lasă-le deoparte la răcit.
Mai apoi, taie fâșiile de bacon și călește-le în tigaie până capătă o nuanță aurie – maronie. Preîncălzește cuptorul la 250 °C și unge tava de copt.
Între timp, bate ouăle cu făina, smântâna și laptele. Amestecă bine, adaugă puțină sare, muștar și brânză rasă.
Următorul pas este să tai bucățile de broccoli, toarnă deasupra produsul preparat și amestecă bine. Toarnă tot amestecul în tavă, presară puțină brânză rasă deasupra și lasă-l la copt 30 de minute.
Paste cu somon și broccoli
Ingredinte:
300 g de paste
100 g somon afumat
300 g de broccoli
o ceapa mica
parmezan ras
2-3 linguri de smantana
1/2 lingurita pasta de ardei (optional)
sare, piper
1 lingura ulei
Citeste si: Sos guacamole- reteţa originală din Mexic
Mod de preparare
Mai întâi, pune pastele la fiert in apa care clocotește. Toaca ceapa mărunt. Pune o cratiță la foc mic și când este încinsă adaugă uleiul și ceapa.
Apoi, lasă ceapa la foc mic până devine ușor aurie. Adauga smântână și pasta de ardei. Separat fierbe broccoli 2-3 minute.
La final, adaugă în sosul de smântână pastele, broccoli și bucăți din somonul gătit la cuptor. Amestecă foarte ușor și servește imediat.