Alimente care îți distrug ficatul. Alimente dăunătoare ficatului.  Recent, o noua boala a ajuns in topul afectiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroza si la diabet de tip 2.

Una dintre principalele cauze ale aparitiei acestei boli este consumul de zahar, conform healtyfood.com. In urma unui studiu recent s-a descoperit ca, desi participantii care au mancat mult zahar zilnic nu s-au ingrasat decat cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multa grasime.

Medicii recomanda sa reducem cantitatea de zahar consumata zilnic si sa adoptam un regim alimentar sanatos, bazat pe fructe si legume.

Citeste si: Alimente care ne otrăvesc CREIERUL! În fiecare zi ne omoară zeci de mii de neuroni

Alimente care îți distrug ficatul. Alimente dăunătoare ficatului. Stiati ca?

Ficatul cantareste 1.500 – 2.000 de grame, e situat in partea dreapta a abdomenului, langa stomac, si e la fel de important pentru organism ca inima si plamanii?

Acesta este un adevarat „laborator chimic” si „centru de dezintoxicare”, care „prelucreaza” otravuri precum alcoolul sau grasimile din organism? In plus, genereaza proteine, enzime si vitamine fara de care omul nu ar putea trai.

Colecistul depoziteaza intre mese acidul care face posibila prelucrarea grasimilor? Acestea sunt trimise mai departe catre intestinul subtire (duoden).

Alimente care iti distrug ficatul Alimente daunatoare ficatului
Alimente care iti distrug ficatul Alimente daunatoare ficatului

Citeste si: Harta carențelor de vitamine și minerale din organism

Alimente care îți distrug ficatul. 8 lucruri care distrug ficatul

Rolul principal al ficatului este reprezentat de filtrarea sangelui ce vine din tractul digestiv, inainte de a trece in restul corpului. De asemenea, ficatul detoxifica substantele chimice si metabolizeaza medicamentele.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

In plus, ficatul produce importante proteine pentru coagularea sangelui si pentru alte functii. Aflati care sunt obiceiurile nesanatoase care distrug ficatul.

Citește și Dieta minune care te scapă SUPER RAPID de kilogramele nedorite

Zaharul

Zaharul nu este bun pentru organism, in general, incepand cu dantura si terminand cu ficatul. Acesta utilizeaza un tip de zahar, denumit fructoza, pentru a crea grasime. O cantitatea prea mare de zahar rafinat duce la acumularea de grasime la nivelul acestuia, ce duce la aparitia bolilor hepatice.

Citeste si: Cel mai toxic pește din lume. Toată lumea în consumă fără să știe că este OTRAVĂ PURĂ!

Alimente care îți distrug ficatul. Monoglutamatul de sodiu

Este utilizat pentru a potenta gustul majoritatii produselor in industria alimentara, de la chipsuri la bauturi si mezeluri. Unele studii arata ca aceasta substanta chimica favorizeaza acumularea de grasime si inflamatia ficatului, ce duce la boala hepatica non-alcoolica si la cancer de ficat.

Alimente care iti distrug ficatul Alimente daunatoare ficatului
Alimente care iti distrug ficatul Alimente daunatoare ficatului

Alimente care îți distrug ficatul. Anumite suplimente din plante

Doar pentru faptul ca pe eticheta scrie „natural” nu inseamna ca este si sigur. Un pericol real este reprezentat de kava kava, o planta ce poate ameliora simptomele menopauzei si ajuta la relaxare.

Studiile au aratat ca aceasta poate incetini functiile ficatului, ducand la hepatita si insuficienta hepatica.

Unele tari au interzis aceasta planta, insa este recomandat sa discutati cu medicul inainte de a lua orice tip de supliment alimentar pe baza de plante, conform fabricatinromania.info.

Alimente care iti distrug ficatul Alimente daunatoare ficatului
Alimente care iti distrug ficatul Alimente daunatoare ficatului

Citeste si: Avertismentul unui medic de renume: Ce aliment "ne roade stomacul precum rugina"

Vitamina A in exces

Vitamina A se intalneste in oua, lapte, fructe si legume, in special in cele de culoare rosie, portocalie si galbena.

Putem intalni vitamina A si in multe suplimente, mai ales pentru faptul ca aceasta imbunatateste vederea, intareste oasele si sistemul imunitar. Insa, in doze mari, vitamina A este toxica pentru ficat. Nu este recomandat sa luati mai mult de 10.000 UI (unitati internationale) de vitamina A pe zi.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si