Când scăpăm de masca de protecție?! Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a mărturisit că din luna august masca de protecție s-ar putea să nu mai fie obligatorie în spațiul liber. Acest lucru depinde de modul în care se desfășoara campania de vaccinare anti-coronavirus.

Author: Georgiana Balaban luni 10 mai 2021 , 17:00

adio mască de protecție în luna august
Ministrul Sănătății a făcut declarații noi.[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Românii așteaptă cu nerăbdare să scape de masca chirurgicală. De asemenea, toți oamenii vor să revină la viața de dinaintea pandemiei COVID-19. Conform anunțului făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, acest lucru ar putea fi posibil din vara aceasta.

Ea a mărturisit, în cadrul unei conferințe de presă de duminică, faptul că începând cu luna august, masca de protecție ar putea să devină opțională în spațiul public.

Citeste si: VIDEO- Fără mască pe plajă de la 1 iunie, dar rămâne distanțarea socială

Când ne luăm adio de la masca de protecție?!

Vom renunța la masca de protecție în spațiile libere, în funcție de evoluția campaniei de vaccinare anti-Covid-19 din România. Ioana Mihăilă a declarat că plimbările în aer liber nu vor mai necesita masca de protecție, ci va fi obligatorie doar în spațiile închise.

Aceste vești bune depind de numărul persoanelor vaccinate împotriva Sars-Cov-2.

Citeste si: VIDEO- Restaurantele au fost redeschise în interior după două luni de așteptare. O gură de oxigen pentru industria HoReCa

„În luna august am putea să ne plimbăm pe stradă fără măști, în scenariul optimist”, a spus Ioana Mihăilă.

adio mască de protecție în luna august
Ministrul Sănătății - Ioana Mihăilă.[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Ministrul Sănătății a vorbit și despre un posibil val patru al COVID-19. Ea a transmis că poate fi evitat doar prin vaccinare. Ioana Mihăilă atrage atenția asupra prevenției și îi încurajeze pe români să se imunizeze. Ba mai mult, aceasta a precizat că în momentul în care copiii se vor putea vaccina, va fi primul părinte prezent la centru, alături de cei mici.

Citeste si: VIDEO-România se pregătește de marea relaxare de vară, dar cu condiții

„Cred că cea mai bună pregătire este tocmai asta, prevenţia, şi noi ne putem pregăti foarte bine pentru un potenţial val patru vaccinând, mergând la vaccinare şi respectând măsurile", a declarat Ioana Mihăilă.

Citeste si: Ministrul Sănătății, cea mai bună veste. Anunțul momentului: „Pandemia se va finaliza...”

Acum, România începe reluarea evenimentelor culturale, după un an în care au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. Opera Națională și Teatrul Național din București au anunțat că vor avea în desfășurare un proiect prin care să permită românilor să participe la sectacole fără masca de protecție, în cazul în care fac dovada vaccinării anti-COVID.

Citeste si: Ce măsuri de relaxare ar putea fi adoptate de Guvern de la 1 iunie! Totul depinde de numărul persoanelor vaccinate anti-COVID


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si