Admitere Academia de Poliţie 2022: Ce teste psihologice se dau în acest an?

Admitere Academia de Poliţie 2022. Regulamenutul de admitere la Academia de Poliție a fost modificat în acest an. Iată cum vor fi testele psihologice din acest an!

Author: Madalina Grigore miercuri 06 iulie 2022 , 11:34

Admitere Academia de Poliţie 2022

Admitere Academia de Poliție 2022: teste psihologice

[Sursa foto: Academia de Poliție]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Admitere Academia de Poliție 2022. În 2022, se vor da note la proba de evaluare a performanței fizice, iar acestea vor fi luate în calcul la media de admitere.  

Media finală de admitere va fi calculată în pondere de 50% nota la proba sportivă și 50% nota la proba scrisă, potrivit  Sindicatului Europol. Până acum, la proba sportivă, eliminatorie, modalitatea de evaluare era doar prin calificativ ”promovat” sau ”nepromovat”. 

admitere academia de poliție

Admitere Academia de Poliție 2022: teste psihologice

[Sursa foto: Academia de Poliție]

Admitere Academia de Poliție 2022: teste psihologice

Proba psihologică pentru Academia de Poliție se realizează la nivelul I.P.J- structura de recrutare de către specialiști care fac parte din cadrul Centrului de Psihosociologie al M.A.I. Rezultatele evaluării psihologice sunt transmise de Centrul de Psihosociologie al M.A.I. către unitățile de recrutare pentru informarea candidaților la examen.

Tabelul cu numele candidaților, dar și toate informațiile referitoare la proba psihologică vor fi afișate pe site-ul polițiaromână.ro, dar și la avizierul unității care se ocupă de recrutare.

În cazul candidaților care nu au promovat testarea psihologică sau care au fost declarați „inapți” din punct de vedere medical, procesul de recrutare încetează.

Citeste si: Subiecte Admitere Drept 2022: Cum vor arăta grilele?

Proba Psihologică de la Academia de Poliție se compune dintr-o serie de întrebări și teste la care candidații trebuie să răspundă sincer într-un anumit interval de timp. 

Testele Psihologice pentru Admiterea la Academia de Poliție 2022 sunt foarte riguroase și sunt concepute astfel încât să se observe orice mică încercare a candidatului de a manipula rezultatele, potrivit e-juridic.manager.ro.

admitere academia de poliție 2022

Admitere Academia de Poliție 2022: model teste psihologice

Etapele concursului de admitere

 • Etapa I: Susținerea probei eliminatorii de evaluare a performanței fizice
 • Etapa a II-a: Proba de evaluare a cunoştinţelor
 • Etapa a III-a: Examinarea medicală

Probele de concurs din cadrul etapelor I și II se susțin în centrele zonale de selecție potrivit repartiției și planificării corespunzătoare.

Citeste si: Subiecte Admitere Medicină 2022: Cum vor arăta grilele din acest an la UMF Bucureşti, UMF Cluj, UMF Târgul Mureş, UMF Iaşi, UMF Craiova şi UMF Sibiu?

admitere academia de poliție

Admitere Academia de Poliție 2022: teste psihologice

[Sursa foto: Academia de Poliție]

CALENDAR ADMITERE Academia de Poliție 2022

 • 21-27 iulie 2022: achitarea de către candidații declarați apt psihologic a taxei de înscriere la concurs, online (data operațiunii bancare).
 • 1 august 2022: transmiterea la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” de către unitățile de recrutare a tabelului nominal cu candidații care au depus dosar recrutare în volum complet, inclusiv copie cerere înscriere și documente
 • 4-10 august 2022: procesarea informațiilor și repartizarea computerizată a candidaților pe centre zonale de selecție, la nivelul Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza
 • 12-17 august 2022: transmiterea de către Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” a formularelor și evidențelor necesare desfășurării probelor la centrele zonale de selecție
 • 19 august 2022: afișarea la sediul Academiei (inclusiv pe site-ul oficial al instituției)/ la centrele zonale a listei candidaților la concursul de admitere și a sălilor unde se desfășoară proba de evaluare a performanței fizice
 • 22-28 august 2022: susținerea probei de evaluare a performanței fizice
 • 29 august 2022: afişarea listei candidaţilor pentru susţinerea probelor scrise şi repartiţia acestora pe serii de concurs

Citeste si: Admitere Unibuc 2022: Când au loc examenele pentru principalele facultăţi?

 • 30-31 august 2022: susţinerea probelor scrise
 • 1 septembrie 2022: afişarea rezultatelor provizorii la probele scrise
 • 1-2 septembrie 2022: depunerea contestaţiilor la probele scrise – on-line la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”
 • 3-4 septembrie 2022: soluţionarea contestaţiilor la probele scrise (la sediul Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”) și afișarea ierarhizării provizorii a candidaților după probele scrise
 • 6-29 septembrie 2022: examinarea medicală – candidații cuprinși în listele provizorii în categoria celor care au promovat proba scrisă după soluționarea contestațiilor se vor prezenta la unitățile de recrutare în vederea întocmirii fișei medicale; transmiterea de către unitățile de recrutare a concluziilor examinării medicale
 • 30 septembrie 2022: afișarea rezultatelor definitive ale candidaților declarați ”ADMIS”
 • 1 octombrie 2022: prezentarea candidaţilor declaraţi ”admis” în vederea înmatriculării

Citeste si: Admitere facultate 2022- 2023: Ce acte trebuie să conţină dosarele?


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si