VIDEO- Afacerile din Piața de Flori din Capitală - stricate de perchezițiile polițiștilor
Piața de Flori din București a fost asaltată de perchezițiile polițiștilor. Autoritățile au verificat 35 de comercianți, care au fost audiați și duși la secția de poliție, fiind acuzați de abuz în serviciu.

Afacerile din Piața de Flori din Capitală - stricate de perchezițiile polițiștilor
[Sursa foto: Facebook]In articol:
- Percheziții și audieri- „cadou” de 8 martie pentru comercianții din Piața de Flori
- EXCLUSIV: Legumele și fructele din piețe, tot mai scumpe./ Producător: ”Prețurile ar trebui să crească ca să putem să ieșim și noi cu un profit”
- Prețuri tot mai mari pe tarabele din România
- Producătorii speră la o creștere a prețurilor, în vară
Chiar înainte de 8 martie, afacerile din Piața de Flori din Capitală s-au dus pe apa sâmbetei. 35 de comercianți au fost duși la secția de poliție și audiați pentru abuz în serviciu.
Percheziții și audieri- „cadou” de 8 martie pentru comercianții din Piața de Flori
Cei 35 de comercianți au fost percheziționați și duși la audieri pentru abuz în serviciu. Procurorii îi cercetează pentru modul în care au fost utilizate spațiile de comercializare de către administrația piețelor și pentru faptul că unii dintre ei fură curent.
Printr-un comunicat al Poliției București se arată că: „În această dimineață, 7 martie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 5 pun în aplicare un mandat de percheziție, în municipiul București, la o piață din Sectorul 5, într-un dosar vizând comiterea infracțiunii de abuz în serviciu”.
Aceeași sursă a mai menționat că: „De asemenea, polițiștii împreună cu reprezentanți ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Gărzii de Mediu, Direcției de Sănătate Publică și reprezentanți ai unei societăți de furnizare a energiei electrice vor efectua verificări la un număr de aproximativ 35 de agenți economici, privind modul de autorizare și funcționare, acțiunea având drept scop probarea întregii activități infracționale”.
Citește și: VIDEO- Pasiunea pentru flori, afacere pentru Monica
Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro
În continuare, cercetările sunt efectuate de Serviciul de Investigare a Criminalitășii Economice Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii deabuz în serviciu.
EXCLUSIV: Legumele și fructele din piețe, tot mai scumpe./ Producător: ”Prețurile ar trebui să crească ca să putem să ieșim și noi cu un profit”
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii în piețe? Buzunarele românilor sunt tot mai afectate de scumpirile în lanț, la legumele și fructele de la tarabe. Explicațiile unui producător în exclusivitate pentru stirilekanald.ro.
Scumpirile din ultimele luni au afectat buzunarele românilor, nevoiți să plătească un preț dublu pentru legume și fructe dar și pentru alimentele de bază din magazine, față de aceeași perioadă a anului trecut. Roxana Marcu, producător în Giurgiu a povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre prețurile de pe tarabă dar și despre o posibilă creștere a prețurilor pe viitor.
Prețuri tot mai mari pe tarabele din România
”Piețele din centrul Giurgiului, de la tarabă sunt aproape de prețurile care se găsesc la en-gros în București, adică sunt foarte mici, în comparație cu alte orașe. De exemplu, salata en-gros la București este în jur de 2 lei bucata, iar la noi la tarabă este tot 2 lei bucata, pentru că nu merge piața locală, nu mai sunt clienți”, a povestit aceasta.
Mai mult, Roxana Marcu, povestește că piețele sunt mai mult goale, și mai mult persoanele în vârstă vin să cumpere de pe tarabe.
”Avem un profit dar nu este o sumă exorbitantă, dacă tragi linie la sfârșit de cultură pentru că nu este ce trebuie aici. Majoritatea oamenilor merg la supermarketuri, iar în piață sunt prea puțin, pensionarii de regulă”, a explicat aceasta.
Producătorii speră la o creștere a prețurilor, în vară
”Pe vară, eu cred că trebuie să mai crească prețurile cu 20-30%, pentru că s-a scumpit și materia primă, și pentru răsaduri, sămânță, tot ce înseamnă prețul de producție. Deci, prețurile ar trebui să crească ca să putem să ieșim și noi cu un profit”, a mai adăugat Roxana Marcu.
Ca și prețuri la produsele de sezon de pe taraba din Giurgiu, producătoarea a spus că salata verde costă 2,5 lei, ceapa verde 1,5 lei, ridichile între 1,5 lei și 2 lei. De asemenea, roșiile de import costă 16 lei kilogramul iar un castrave lung- Telegraph costă 7 lei bucata.
Nici prețurile din București nu au rămas neschimbate. Aici, salata a ajuns să coste 5 lei, față de 2,5 lei în anul 2021. O legătură de ceapă verde ajunge la prețul de 6-7 lei în funcție de piață, prețul unui snop de ridichi este de 3 lei, o legătură de pătrunjel costă 2 lei, iar un kilogram de ardei ajunge la prețul de 28 de lei. De asemenea urzicile costă între 25 și 30 de lei kilogramul, loboda este 2 lei.
Citește și: Postul Paștelui 2023. Când se mânâncă pește? Cinci rețete delicioase cu pește pentru Postul Mare!
Ultimele date de la Institutul de Statistică arătau că la începutul anului românii plăteau cu aproape 23% mai mult pentru legume și conserve de legume comparativ cu începutul lui 2022.