Agenția Europeană a Medicamentului: Persoanele vaccinate complet par să fie protejate de varianta Delta

Joi, 1 iulie 2021, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), a declarat faptul că vaccinarea cu cele două doze din vaccinurile anti-COVID-19 aprobate până în prezent în UE, precum şi doza unică în cazul vaccinului Johnson&Johnson par să ofere protecţie împotriva variantei Delta (varianta indiană), foarte contagioase, a coronavirusului.

Author: Andreea Bolocan joi 01 iulie 2021 , 20:06

Persoanele vaccinate complet sunt ferite de tulpina Delta a coronavirusului covid
Persoanele vaccinate complet sunt ferite de tulpina Delta a coronavirusului[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marco Cavaleri, responsabilul EMA pentru strategia de vaccinare a declarat că studiile recente arată că persoanele care s-au vaccinat în totalitate sunt protejate de noua variantă Delta a coronavirusului.

”Date recente, rezultate din probe concrete, arată că două doze de vaccin protejează contra variantei Delta ”. La ora actuală, se pare că cele patru vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană protejează împotriva tuturor tulpinilor care circulă în Europa, inclusiv varianta Delta”, a spus Marco Cavaleri.

Citeste si: OMS avertizează: Un nou val de coronavirus în Europa, iminent! Tulpina Delta ajunge predominantă

Care sunt cele 4 vaccinuri autorizate de EMA

Cele patru vaccinuri avizate până în prezent de EMA sunt Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson, cel din urmă fiind administrat într-o singură doză.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat estimarea Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), potrivit căreia până în august varianta Delta va deveni predominantă în Europa.

De asemenea, OMS a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se menţin măsurile de precauţie.

Citeste si: Teste COVID Grecia. Anunţul care va revolta mii de români: Ce condiţii de călătorie se impun de la 1 iulie 2021?

Organizația Mondială a Sănătății mai spune că deja s-au îndeplinit cele trei condiţii necesare pentru apariţia unui nou val epidemic: noile variante ale coronavirusului, în special varianta Delta a acestuia, rata redusă de vaccinare şi sporirea contactelor sociale.

Tulpina Delta a coronavirusului[Sursa foto: PixaBay]

Cazurile de infectare cu tulpina Delta s-au dublat în Europa

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat faptul că în Europa, în ultima săptămână, numărul cazurilor de infectare cu tulpina Delta s-a dublat și că această variantă se înregistrează în 23 de țări europene.

În acest context, medicul a făcut un apel pentru accelerarea vaccinării, cu atât mai mult cu cât sezonul cald favorizează diverse campanii în locuri atipice, iar numărul de îmbolnăviri este scăzut.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si