Țara care a cumpărat peste un milion de doze de vaccin Pfizer din România

Marți seară, 29 iunie 2021, Ministerul Sănătăţii de la Copenhaga, a anunțat faptul că Danemarca a ajuns la un acord cu România pentru a cumpăra peste 1,1 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de BioNTech/Pfizer.

Author: Andreea Bolocan miercuri 30 iunie 2021 , 18:11

Doze de vaccin vândute către Danemarca pfizer romania
Doze de vaccin vândute către Danemarca[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cererea vaccinului în România este scăzută

Din cauza faptului că cererea vaccinului în rândul populaţiei e scăzută, cele 1,1 milioane de doze Pfizer au fost scoase la vânzare de România, a mai

precizat Magnus Heunicke, ministrul danez al Sănătăţii. Institutul Serum a afirmat că primele livrări ar putea ajunge în Danemarca în cursul acestei săptămâni.

"Cu dozele cumparate din Romania, mai multi danezi se pot vaccina mai rapid", a declarat Heunicke care speră ca vaccinurile venite din România să-i ajute pe danezi să evite un val 4 al pandemiei dominat de varianta Delta.

Citeste si: De unde poți accesa certificatul verde digital pentru COVID-19

Vaccinul nu este prea cerut în România[Sursa foto: PixaBay]

România va vinde din ce în ce mai multe doze de vaccin

Cu o zi în urmă de declarația ministrului sănătății din Danemarca, premierul României, Florin Cîţu, a declarat că România va vinde mai multe doze de vaccin. Cererea scăzută a românilor şi datele de expirare ale

serurilor au împins Guvernul să ia această decizie.

"Avem aceste statistici. O parte dintre doze au fost exportate. Nu dintre cele care urmau să expire acum pe 30, poate şi din cele care urmau să expire acum pe 30, dar există o analiză a tuturor, avem un contact cu mai multe ţări pentru a exporta, pentru a dona. În fiecare zi primim cereri. Ştiţi foarte bine că în Danemarca o să trimitem mai multe. În Danemarca vindem. Vindem în mai multe ţări. Cred că un milion de doze în Danemarca. Ministerul Sănătăţii are toate cifrele", a declarat Florin Cîţu.

Citeste si: Țara care interzice călătoriile în anumite state din cauza noilor mutații Sars-Cov-2

„Când a fost făcută strategia pentru UE, toate ţările au avut aceeaşi strategie. S-au contractat mai multe pentru că trebuia să ajungem în acelaşi moment în care vindeam în alte ţări şi strategia este de a vinde la preţul de achiziţie”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă este mulţumit de campania de vaccinare, având în vedere că ţintele anunţate în repetate rânduri nu au fost atinse, Florin Cîţu a afirmat: „Am atins cea mai importantă ţintă. Ştiţi foarte bine că ieri în Bucureşti nu a fost niciun caz în 24 de ore. Ţinta vaccinului este aceea de a elimina pandemia şi ţinta este atinsă”, a mai precizat premierul României. 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si