Ai nevoie de un broker de asigurări? Cum îl alegi pe cel mai bun

Asigurările au devenit parte integrantă din viața noastră și sunt de un real ajutor în multe situații neprevăzute care pot apărea la un moment dat în viața fiecăruia. Fie că vorbim despre protecția locuinței și a bunurilor adunate de-a lungul vieții, fie că vorbim despre sănătate sau despre activitatea profesională, de-a lungul vieții este necesar să fim prevăzători și să încheiem diferite asigurări care să ne protejeze.

Alis Pop, marți 21 mai 2024 , 16:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În acest context, nu de puține ori ne-am pus întrebarea: ”Și eu cum aleg asigurarea care mi se potrivește cel mai bine?”. Și pentru că varietatea asigurătorilor prezenți pe piața din România este mare, iar complexitatea polițelor de care avem nevoie ne poate pune în dificultate, soluția cea mai bună pentru a ne asigura că achiziționăm polițele care se pliază perfect necesităților noastre este să apelăm la un broker asigurari. 

O companie de brokeraj specializată pe toate tipurile de asigurări și care are contracte cu toți asigurătorii din România sau de pe piața LLOYD’S de la Londra putem fi siguri că va găsi cele mai bune soluții de asigurare pentru noi.

De ce este mai bine să alegi un broker?

  1. Are o ofertă de polițe diversificată. Cu cât portofoliul unui broker este mai mare și are contracte cu mai mulți asigurători, cu atât vei avea acces la o varietate de asigurări din care să alegi. Brokerul nu îți va prezenta doar oferta unei companii, ci a tuturor asigurătorilor cu care are parteneriate, de aceea probabilitatea să găsești cea mai bună asigurare pentu nevoile tale este foarte mare.
  2. Îți poți construi un pachet de asigurări complex, care să se muleze pe necesitățile tale, pachet cuprinzător gestionat de un singur broker. Posibilitatea de a găsi toate asigurările de care ai nevoie la un singur broker îți salvează mult timp și, cel mai important, bani.
  3. Obții discounturi semnificative dacă achiziționezi un pachet de asigurări de la un broker. În general, companiile de brokeraj au încheiate contracte avantajoase cu asigurătorii, care le oferă diferite reduceri. În acest fel, brokerul poate să-ți ofere o poliță la un preț mult mai mic decât dacă ai achiziționa-o direct de la compania de asigurări. Cu cât cumulezi mai multe asigurări în pachet, cu atât reducerile pot fi mai mari.
  4. Ai parte de consultanță de specialitate și asistență la daună. Un broker bun are consultanți profesioniști care sunt disponibili în permanentă să ofere informații și ajutor tuturor clienților care aflați în dificultate. De asemenea, prin departamentul de asistență la daună, brokerul devine un intermediar de încredere, care te reprezintă în demersurile de decontare a polițelor în caz de daună. Astfel, economisești timp și bani în momentul în care ai nevoie de decontarea rapidă a sumelor aferente polițelor de asigurare, beneficiezi de asistență juridică, acolo unde situația o impune, te degrevezi de responsabilitatea alcătuirii dosarului pe cont propriu și te bucuri rapid și eficient de decontarea banilor ca urmare a notificării daunei.

Așadar, dincolo de a obține pentru tine oferta cea mai bună de asigurare existentă în piață, un broker de asigurări este cu mult mai mult decât atât. Printre atribuțiile sale intră și analiza rapidă a dosarelor de daună, rezolvarea rapidă a litigiilor și situațiilor semnalate, precum și consilierea de specialitate de la începutul procesului de asigurare și până la momentul în care este necesară decontarea. Astfel, ca urmare a experienței dobândite în gestionarea tuturor situațiilor întâlnite, un broker de asigurări va fi partenerul tău pe tot parcursul contractului de asigurare și va rezolva cu seriozitate și profesionalism toate problemele care pot apărea și care, altfel, te-ar pune în dificultate.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
spotmedia.ro
Planul îndrăzneț al Agenției Spațiale Europene legat de asteroidul Apophis, supranumit... Planul îndrăzneț al Agenției Spațiale Europene legat de asteroidul Apophis, supranumit și Zeul Morții, care va trece pe lângă Pământ
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si