Aici se afla icoana facatoare de minuni, despre care credinciosii spun ca pleaca binecuvantati. Mii de oameni vin sa ingenuncheze in fata icoanei

Cand si-au pierdut orice speranta, s-au intors cu fata spre Dumnezeu si au primit un semn. In Vrancea, la manastirea Dalhauti, mii de credinciosi se inchina la icoana Maicii Domnului care tine pruncul in brate. Toti pleaca binecuvantati.

Author: A.L. miercuri 21 iunie 2017 , 19:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La aproape 20 de kilometri de Focsani, se afla unul dintre cele mai frumoase asezaminte monahale din tara: Manastirea Dalhauti. De cand pasesti in curte, un miros de mir iti invaluie sufletul. In biserica mica, in dreapta naosului se afla icoana Maicii Domnului cu pruncul in brate.

E suficient sa arunci o privire, iar chipurile sfintilor devin  patrunzatoare. 

"Toata lumea vine acolo. Vin si din alte judete de se roaga si se inchina aici la noi!"

Despre icoana facatoare de minuni, se spune ca aceasta ar fi fost pictata chiar de Evanghelistul Luca. Chiar daca paganii au incercat sa o distruga, un credincios a gasit-o, intacta, plutind pe mare. De-atunci, in fiecare zi, la Manastirea Dalhauti, sute de oameni vin- saptamanal- sa se inchine la Icoana Maicii Domnului.

"Eu am fost desfigurata. Nu puteam sa merg cu fata descoperita. Vin mereu si ii multumesc"

Viata i-a dat multe incercari, dar doamna Maria spune ca le-a trecut pe toate, cu ajutorul lui Dumnezeu. De cate are sufletul greu, femeia vine la Manastirea Dalhauti, se inchina la icoana facatoare de minuni si parca toate problemele dispar.

"Baiatul meu a avut accident. Putea sa fie mort. Un an de zile nu a vorbit. Am venit cu el la Maica Domnului si baiatul meu vorbeste. Acum este in Germania, este asistent. Atunci cand a luat-o la restaurare am plans"

Manastirea de la Dalhauti a fost initial de calugari, pana in anul 1979, cand a fost desfiintata de comunisti. Icoana facatoare de minuni a fost dusa atunci la muzeul de la Posada. In anul 1990, asezamantul monahal a fost reinfiintat, iar de atunci 20 de maicute propavaduiesc cuvantul lui Dumnezeu.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si