Ajutor venit din Republica Moldova. Mai mulți medici vin în România pentru a ajuta în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19

24 de medici și asistenți, dar și 9 membri ai ISU, vin în ajutorul medicilor ieșeni, epuizați de lupta din spitale împotriva coronavirusului.

Author: Diana Bostan marți 19 octombrie 2021 , 11:08

Medici din Republica Moldova vin în România pentru a trata pacienții COVID

Medici din Republica Moldova vin în România pentru a trata pacienții COVID

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicii de peste Prut vin în ajutorul cadrelor medicale, epuizate, din Lețcani, județul Iași.

Medicii din Republica Moldova vor lupta, cot la cot, cu medicii români, timp de două săptămâni.

Anul trecut, România a trimis medici în Republica Moldova

De această dată, 24 de medici și asistenți de peste Prut, au ajuns la Iași, împreună cu un medic și 8 paramedici de la ISU Smurd. 

„Sprijinul dumneavoastră vine într-adevăr într-un moment critic prin care trece societatea românească, şi în speţă, zona noastră, a Moldovei. Încă o dată mulțumim. Sunteți frații noștri.”, a declarat Dr. Florin Roșu- manager spitalul de boli infecțioase.

Citeste si: De ce atacurile de cord au loc mai ales dimineața. Un nou studiu face lumină în privința bolilor cardio-vasculare

Medicii de peste Prut au ajuns la Spitalul Modular din Lețcani

Și în Republica Moldova situația este dramatică, numărul cazurilor cresc de la o zi la alta, dar medicii moldoveni au decis să le acorde ieșenilor o mână de ajutor.

„Noi am reușit să ne organizăm in 24 de ore. Evident că am fost receptivi căci acum ceea ce se întâmplă în Romania e o situație delicată și complicată și noi că cetățeni și doctori vrem să susținem colegii.”, a fost declarația șefului de la terapie intensivă din Republica Moldova, Cîvâjic Ivan.

Spitalul Modular din Lețcani, dispune de 40 de paturi pentru bolnavii cu forme medii și 28 de paturi pentru cei aflați la terapie intensivă.

Citeste si: Continuă aprovizionarea cu medicamente împotriva COVID-19. 8.570 de flacoane de Remdesivir, distribuite la 94 de spitale din ţară


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si