Copiii mici din Uniunea Europeană ar putea fi și ei vaccinați anti-coronavirus dacă Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va valida rezultatele propuse de Pfizer și BioNTech . Avizul EMA va fi transmis Comisiei Europene, care va emite o decizie finală cu privire la această chestiune.

Citeste si: Țara europeană care intră în lockdown până la 15 noiembrie din cauza numărului mare de infectări

Pfizer: vaccinul induce un răspuns imun puternic la copiii de 5-11 ani

Companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech au transmis săptămâna trecută date care susţin utilizarea vaccinului lor ARNm copiilor mici.

Potrivit acestora, s-a constatat că vaccinul induce un răspuns imun puternic la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, într-un studiu clinic cu 2.268 de participanţi, conform News.ro.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat împotriva coronavirusului

Copiii mici pot răspândi Covid-19

În prezent, vaccinul nu este permis pentru acea grupă de vârstă. Cu toate acestea, a fost autorizat pentru utilizare la copii cu vârsta de peste 12 ani atât în Statele Unite, cât şi în Uniunea Europeană.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În timp ce copiii sunt mai puţin expuşi la forme grave de Covid-19, aceştia pot răspândi virusul către alţii, inclusiv persoanelor vulnerabile cu risc mai mare de boli severe.

România a depășit, luni, pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Anunțul a fost făcut pe platforma națională de informare RoVaccinare.

Citeste si: Nelu Tătaru: „2.347 persoane au murit în ultimele 7 zile. Suntem pe primul loc în Europa şi în lume la numărul de decese”

Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

„Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”- se arată pe pagina oficială a platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Peste 62.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. România are 6.013.059 de persoane vaccinate, din care 5.689.431 cu schema completă.

62.056 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si